Sigurnosna prijetnja u SAD-u / FOTO Blokiran Capitol, čula se pucnjava: Napadač ubijen, policajac preminuo od ozljeda

Image
Foto: Screenshot/Twitter, TikTok

Prema posljednjim informacijama, čini se da nije riječ o terorističkom napadu

2.4.2021.
19:53
Screenshot/Twitter, TikTok
VOYO logo


Zgrada američkog Kapitola i okolne ulice u Washington DC-u zatvorene su nakon što je policija upozorila na "vanjsku prijetnju sigurnosti", prenosi BBC.

Kapitolska policija priopćila je da je osumnjičenik u pritvoru nakon izvještaja da se netko zaletio automobilom na dva policajca. Osumnjičeni i oba policajca prebačeni su u bolnicu, rekla je policija. Video izvan Kapitola prikazuje vozilo koje se, čini se, zabilo u barikadu koja okružuje kompleks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Blokiran Kapitol, čula se pucnjava: Automobilom se zaletio u policajce

Image

Blokiran Kapitol, čula se pucnjava: Automobilom se zaletio u policajce

Službe sigurnosti poslale su poruku uredima Kongresa: "Zbog moguće sigurnosne prijetnje, u svim zgradama Kapitola SAD-a trenutno nije dopušteno ulaziti ili izlaziti. Možete se kretati zgradom, ali držite se dalje od prozora i vrata. Ako ste vani, potražite zaklon".

Napadač ubijen

Policijska postaja Washington DC priopćila je kako će se zatvoriti nekoliko ulica oko Kapitola dok službenici zakona i dalje reagiraju na sigurnosnu prijetnju izvan zgrade. U incident se uključio i FBI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor iz Kongresa rekao je za CNN da se napadač vozilom zabio u ogradu Kapitola i nakon toga izašao iz auta mašući nožem. Policijski službenik je pucao u napadača, koji je prevezen u bolnicu. Kasnije je preminuo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor iz policije je rekao za CNN da je najmanje jedan od policijskih službenika bio izboden nožem. Još jedan je ozlijeđen. U tijeku je konferencija. Šef policije rekao je kako je policijski službenik, kojeg je napadač izbo nožem, preminuo.


Jedan od dvojice policajaca ozlijeđenih u napadu u petak u blizini zgrade američkog Kapitola umro je, izjavila je vršiteljica dužnosti šefa američke kaptolske policije Yogananda D. Pittman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Screenshot/Twitter CNN)

https://dynaimage.cdn.cnn.com/cnn/digital-images/org/b6815202-0787-465d-b609-629cd8224c9e.jpg

"Samo tražim da se javnost i dalje moli za američku policiju Kapitola i njihove obitelji ", rekla je. "Ovo je bilo izuzetno teško vrijeme za policiju na Kapitolu, još od 6. siječnja", dodala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Robert Contee, vršitelj dužnosti šefa policijske uprave Metropolitan, rekao je da napad danas u blizini američkog Kapitola "nije povezan s terorizmom". Ipak, ne mogu još sa stopostotnom sigurnošću reći. 


Glasnogovornica Nancy Pelosi zatražila je da zastave na Kapitolu budu stavljene na pola koplja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo