'ŠTIT 2022' / FOTO Srbija prvi put pokazala nove kineske raketne sustave, hvale se da imaju 'ozbiljno oružje'

Image
Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Srbijanski ministar obrane Nebojša Stefanović pohvalio se da imaju ozbiljno oružje koje u svakom trenutku može pogoditi šest ciljeva s 12 projektila

30.4.2022.
14:44
Instagram/Budućnost Srbije
VOYO logo

Na vojnom aerodromu u Batajnici održan je vojni miting Vojske Srbije pod nazivom "Štit 2022". Na izložbi vojne tehnike centralno mjesto zauzeo je kineski protuzračni raketni sustav srednjeg dometa "FK-3" koji je u Srbiju stigao ovog mjeseca.

U aktivnostima na vojnom aerodromu u Batajnici sudjelovalo je više od tisuću pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Sve je budno promatrao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a stigao je i Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić: Jačat ćemo vojsku i dalje

Prikazano je oko 60 letjelica među kojima su i modernizirani MIG-ovi 29SM koji su opremljeni novim samonavođenim raketama zrak-zrak R-77 srednjeg dometa. Riječ je o ruskom pandanu američke rakete AIM-120 AMRAAM.

"Ponosan sam na Vojsku Srbije i njezin ogroman napredak", rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je da će Srbija ojačati borbeno zrakoplovstvo ako ne bude političkih prepreka te da je Srbija neutralna i da mora pronaći rješenja kako bi spasila svoje nebo i državu.

"Nastavit ćemo ulagati u našu vojsku i jačati je", naglasio je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanski ministar obrane Nebojša Stefanović pohvalio se da imaju ozbiljno oružje koje u svakom trenutku može pogoditi šest ciljeva s 12 projektila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodik je isto "pucao" od ponosa.

"Danas imamo sasvim jedan novi, nemjerljiv napredak koji pokazuje da Vojska Srbije može da uspješno braniti i obraniti naš narod, Srbiju i da na taj način, i pokazujući ovakvu spremnost, može biti faktor odvraćanja od bilo kakve pomisli da kao nekada ponovo bude gađana", rekao je Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo