uvođenje karantene? / Francuska će provoditi nasumične granične kontrole kako bi spriječila što više ljudi da otiđu na skijanje

Image
Foto: Obertauern
Image
Foto: Obertauern

Tijekom prvog vala pandemije koronavirusa neka su skijališta bila pravi rasadnik zaraze ubrzavši širenje infekcije diljem Europe.

2.12.2020.
11:33
Obertauern
VOYO logo

Francuska će provoditi nasumične granične kontrole kako bi spriječila ljude da se prelaskom u zemlje u kojima su otvorena skijališta zaraze covidom-19, a moguće je i uvođenje karantene, rekao je u srijedu premijer Jean Castex.

To se odnosi na francuske granice sa Švicarskom i Španjolskom, a spomenutom se mjerom također nastoji umiriti operatore francuskih skijališta koji se žale na nepravedan tretman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj je da se francuski državljani ne zaraze, a to ćemo učiniti na način da uvedemo nasumične granične kontrole", rekao je Castex.

Francuska skijališta ostaju zatvorena

Istaknuo je da francuska skijališta ostaju zatvorena tijekom božićnih blagdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Vodič za skijaše /

Kako na skijanje u doba korone? Glavni adut agencija ove sezone - 'odlični uvjeti otkazivanja', ali cijene se ne mijenjaju

Premijer je osim nasumičnih kontrola najavio i mogućnost uvođenja sedmodnevne karantene za Francuze koji odluče blagdane provesti na skijalištima u susjednoj Švicarskoj i Španjolskoj. O karanteni će odlučivati prefekti pograničnih regija.

Mjere ograničenja odlaska na strana skijališta ne odnose se na prekogranične radnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka i Italija dijele stajalište Francuske, no Austrija, Švicarska i Španjolska sklone su otvaranju svojih skijališta. Castex smatra da se još može postići europsko suglasje o tom pitanju.

Tijekom prvog vala pandemije koronavirusa neka su skijališta bila pravi rasadnik zaraze ubrzavši širenje infekcije diljem Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo