Nema milosti / Francuska država oštro kaznila Google, moraju platiti 150 milijuna eura

Image
Foto: shutterstock

Najveća svjetska internetska tražilica pod povećalom je i regulatornih agencija

20.12.2019.
13:50
shutterstock
VOYO logo

Francuska agencija za tržišno natjecanje u petak je kaznila Google sa 150 milijuna eura zbog monopolističkog ponašanja i nejasnog reklamiranja na stranici Google Ads.

Ova kazna događa se u vrijeme dok su velike američke tehnološke tvrtke poput Googlea, Facebooka, Amazona i Applea pod sve većim povećalom Francuske i drugih europskih država, posebice zbog plaćanja niskih poreza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Rast tih korporacija ugrozio je dosadašnji porezni sustav jer im je omogućeno da legalno bilježe dobit u državama s niskim porezima poput Irske, nevezano za lokaciju njihovih krajnjih korisnika, zbog čega organizacije poput EU-a i OECD-a, ali i pojedine države, teže izmjeni tih pravila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Google je u rujnu pristao platiti gotovo milijardu eura francuskih vlastima kako bi se nagodili u istrazi o fiskalnoj prijevari koja je pokrenuta prije četiri godine. 

Google, najveća svjetska internetska tražilica, pod povećalom je i regulatornih agencija zbog sadržaja koje promiče u svojim rezultatima pretraga i reklamama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj američki internetski gigant u srijedu se nagodio i oko spora s australskom poreznom upravom, pristavši platiti dodatnih 326,7 milijuna dolara poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo