NAJAVIO PREDSJEDNIK / Francuska osniva Nacionalnu gardu za borbu protiv terorizma

Image
Foto: AP Images

Cilj je "što prije omogućiti operativno osnivanje tih snaga u službi zaštite francuskih građana", ističe se u priopćenju Elizejske palače

28.7.2016.
13:59
AP Images
VOYO logo

Francuski predsjednik Francois Hollande najavio je u četvrtak skoro osnivanje nacionalne garde koja će pomagati redarstvenim snagama u sprečavanju terorističkih napada koji su se u zadnje vrijeme zaredali u toj zemlji.

"Predsjednik Republike je odlučio da će Nacionalnu gardu formirati od postojećih operativnih pričuva", dodaje Elizejska palača u priopćenju nakon susreta Francoisa Hollandea i parlamentarnih zastupnika zaduženih za to pitanje. Odluka će se donijeti početkom kolovoza, a operativna provedba se očekuje početkom jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Načini formiranja zaštitnih snaga i njihova raspodjela na francuskom teritoriju utvrdit će se u dogovoru sa svim akterima", navodi se u priopćenju.

"Vijeće za obranu" koje zasjeda početkom kolovoza raspravljat će o tom pitanju i utvrditi broj pripadnika buduće nacionalne garde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je "što prije omogućiti operativno osnivanje tih snaga u službi zaštite francuskih građana", ističe se u priopćenju Elizejske palače.

Hollande je dosad govorio samo o povećanju pričuvnog sastava žandarmerije, policije te kopnenih, zračnih i pomorskih snaga kako bi pritekao u pomoć redarstvenicima koji su već 18 mjeseci pod pojačanim pritiskom zbog niza napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo