korak naprijed / Francuska protestantska crkva odlučila dopustiti istospolne brakove

Image
Foto: Thinkstock.com

"Sinoda je odlučila učiniti korak naprijed i takvim parovima omogućiti slavlje liturgijskog blagoslova, ukoliko to žele", kazao je predsjednik Ujedinjene protestantske crkve Laurent Schlumberger

17.5.2015.
20:55
Thinkstock.com
VOYO logo

Francuska ujedinjena protestantska crkva (EPUdF) u nedjelju je donijela odluku koja župnicima dopušta obred vjenčanja za istospolne parove, dvije godine nakon što je Francuska legalizirala istospolna vjenčanja.

EPUdF je nastao 2012. spajanjem francuske Luteranske i Reformirane crkve, a u priopćenju navodi da je sinoda također pristala da pojedini župnici ili župe mogu odlučivati hoće li ili ne organizirati takva vjenčanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sinoda je odlučila učiniti korak naprijed i takvim parovima omogućiti slavlje liturgijskog blagoslova, ukoliko to žele", kazao je predsjednik Ujedinjene protestantske crkve Laurent Schlumberger.

Protestanti čine oko dva posto francuskog stanovništva, a dvije trećine su evangelici i većinom protiv istospolnih brakova. Liberalnije protestantske crkve, poglavito u Švedskoj i Danskoj, ne protive se istospolnim vjančanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo