predsjednički izbori / Francuski birači sumnjaju da Macron i Le Pen imaju odgovore na nezaposlenost

Image
Foto: AP Images

Brojni birači sumnjaju da dvoje kandidata mogu riješiti problem kronične nezaposlenosti ili sigurnosti, pokazala je anketa

30.4.2017.
17:00
AP Images
VOYO logo

Tjedan dana prije odlučujućeg drugog kruga francuskih predsjedničkih izbora, brojni birači sumnjaju da dvoje kandidata mogu riješiti problem kronične nezaposlenosti ili sigurnosti, pokazala je anketa objavljena u nedjelju.

Istraživanje Ifopa pokazuje ta dva ključna bojišta dok centristički kandidat Emmanuel Macron i Larine Le Pen iz krajnje desnice ulaze u posljednji tjedan kampanje, kojim bi trebali dominisrati gospodarstvo i granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ankete predviđaju da će Macron, bivši ministar gospodarstva, pobijediti 7. svibnja s 59-60 posto glasova. No, u zamahu je Le Pen čija je popularnost u posljednjih tjedan dana porasla pet posto.

Prema anketi Ifopa, 45 posto birača vjeruje da nijedan od kandidata neće riješiti problem nezaposlenosti koja već godinama iznosi oko deset posto. A 36 posto drži da nitko od finalista nije u stanju zaštititi Francusku od napada, pokazalo je istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo