ne biste pogodili / Gdje vreba prljavština? Otkrijte koje mjesto ima 11.000 puta više bakterija od WC školjke

Znate li gdje ima bakterija više nego na zahodskoj školjci. I to ne malo više, ne više, ne mnogo više nego 11.000 puta više? Ne biste nikad pogodili. Na benzinskim pumpama

29.9.2016.
22:42
VOYO logo

Neočekivano, ali dokazano. Benzinske crpke najveći su rasadnik bakterija, a opasnije su čak i od prljavih zahodskih školjki. Na svakom od pištolja za ulijevanje goriva stanuje više od dva milijuna bakterija. I zato sljedeći put kada budete točili gorivo – obavezno navucite rukavice!

"Mogao sam pretpostaviti zato jer znam da u košaricama u dućanu ima fekalija i svega tako da mogu samo misliti što je tek tu. Ja ih osobno koristim uvijek", rekao je Matija iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pištolj s benzinske crpke na sebi ima 11 tisuća puta više bakterija nego što ih skriva zahodska daska. Za zdravlje čovjeka veća prijetnja su i poštanski sandučići, ali i rukohvat pokretnih stepenica.

Nekoliko tisuća ljudi svaki dan provoza se pokretnim stepenicima i bez imalo razmišljanja drže se za rukohvat. Ali ne samo za njega nego i za bakterije. Otprilike njih 2300. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemiolozi tvrde - gotovo sve površine mogu biti potencijalno mjesto
za razvoj bakterija. Ali...

"Vrlo je mali broj bolesti koje se mogu prenijeti putem ruku, ako se peru ruke odnosno ako se vodi računa o higijeni ruku koja je najvažnija. Vjerojatnosz zaraze tada pada na minimalnu razinu", tvrdi Aleksandar Šimunović, epidemiolog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tipkovnice bankomata savršen su dom bakterijama. Utipkavajući pin možete naići na više od 400 bakterija. No ne bojte se uzeti novac u ruke. Bakterijama baš nije jako privlačan. Na ovoj novčanici boravi ih tek pet na svaka dva kvadratna centimetra. 

Bez obzira koliko bili oprezni, od bakterija je nemoguće pobjeći. I zato, gdje god išli i što god radili - ne zaboravite oprati ruke! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo