vikanje i vrijeđanje / Gimnastička trenerica suspendirana zbog emocionalnog i verbalnog zlostavljanja sportaša

Image

Dužnosnici američke gimnastike prvi su put primili pritužbe protiv Haney na zlostavljanje 2016. godine

30.4.2020.
9:56
VOYO logo

Bivša trenerica u američkoj gimnastičarskoj olimpijskoj reprezentaciji Maggie Haney (42) suspendirana je na osam godina zbog emocionalnog i verbalnog zlostavljanja gimnastičara.

Tjerala ih da treniraju ozlijeđeni

U obrazloženju odluke Američke gimnastičarske federacije navodi se kako je Haney emocionalno i verbalno zlostavljala gimnastičare, te ih tjerala na treninge dok su ozlijeđeni. Čak je vikala i vrijeđala male gimnastičare od koji su neki imali svega 10 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maggie Haney je glavna trenerica ekipe Monmouth Gymnastics Elite i trenirala je neke od najboljih gimnastičarki u SAD-u, poput olimpijske pobjednice iz 2016. Laurie Hernandez i svjetske prvakinje iz 2018. Riley McCusker.

Dužnosnici američke gimnastike prvi su put primili pritužbe protiv Haney na zlostavljanje 2016.  godine. Tri godina kasnije je objavljeno kako je pod istragom zbog nedoličnog ponašanja i tjeranja ozlijeđenih sportaša na treninge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluku o suspenziji donijelo je neovisno vijeće koje se sastojalo od tri člana gimnastičke zajednice, uključujući odvjetnika, vlasnika kluba i bivšeg reprezentativca. Utvrđeno je kako je gđa. Haney prekršila kodeks etičkog ponašanja, pravila o sigurnom treniranju i drugim pravilima gimnastike u SAD-u," stoji u izjavi Američke gimnastičarske federacije.

Prošlog mjeseca privremeno je suspendirala i Victoria Levine, trenerica i suvlasnica MG Elitea, nakon što su protiv nje također, podignute optužbe za emocionalno i verbalno zlostavljanje. Taj je slučaj još uvijek u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo