MINISTAR GOSPODARSTVA / Glavni Janšin koalicijski partner zbog privođenja ne namjerava dati ostavku

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Počivalšek je danas na konferenciji za novinare kazao da je tijekom istrage surađivao s policijom

1.7.2020.
18:29
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Slovenski ministar gospodarstva i potpredsjednik vlade Zdravko Počivalšek izjavio je u srijedu da ne razmišlja o ostavci zbog kriminalističke istrage u kojoj se sumnjiči za nanošenje štete proračunu u vrijeme borbe protiv epidemije Covida-19, te da ima punu potporu premijera Janeza Janše.

Image
PRVI KOALICIJSKI PARTNER /

Problemi za Janšu: Privođenje potpredsjednika vlade i ostavka ministra tresu političku scenu u Sloveniji

Image
PRVI KOALICIJSKI PARTNER /

Problemi za Janšu: Privođenje potpredsjednika vlade i ostavka ministra tresu političku scenu u Sloveniji

Počivalšek je glavni koalicijski partner premijera čija bi vlada bez glasova Počivalšekove Stranke modernog centra (SMC) ostala bez parlamentarne većine.

Policija ga je jučer privela  zbog kriminalističke istrage oko nabave medicinske opreme za borbu protiv koronavirusa, osobito respiratora vrijednih osam milijuna eura, za čiju je nabavu Počivalšek intervenirao, pogodujući navodno poduzeću koje za to nije imalo uvjeta i to prije nego li je ono osiguralo bankovno jamstvo. Pušten je u kasnim večernjim satima nakon što je policija cijeli dan pregledavala njegovu kuću i izvršila pretres u njegovu uredu u Ljubljani.

Počivalšek je danas na konferenciji  za novinare kazao da je tijekom istrage surađivao s policijom, predložio im dokaze u svoju korist, te kako se nada da će istražni organi svoj posao obaviti korektno, konstruktivno i brzo.

Dodao je da ga je spomenuta istraga nije iznenadila i da je shvaća kao posljedicu svih dosadašnjih "pritisaka, političkih manevara i insinuacija" koji su se sve do sada pojavljivali u javnosti, te da ne žali zbog teških odluka koje je trebalo donositi na početku epidemije, kad opreme za bolnice i građane nije bilo, pa je trebalo djelovati brzo i učinkovito.
Zbog istrage protiv Počivalšeka jučer je ostavku dao ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs, pripisavši taj slučaj političkoj pristranosti dijelova policije, sudstva i tužiteljstva koji za otvaranje postupaka koriste "političke" kriterije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo