Efraim Zuroff / Glavni 'lovac na naciste' osudio Thompsonovo sudjelovanje na dočeku nogometaša

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Zuroff je istaknuo da kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić 'može biti vrijedan Zlatne lopte, no zbog pozivanja Thompsona zaslužuje i crveni karton'

18.7.2018.
22:13
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Centar Simon Wiesenthal u srijedu je snažno osudio sudjelovanje Marka Perkovića Thompsona na svečanom dočeku hrvatske nogometne reprezentacije u ponedjeljak u Zagrebu. 

U priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Centra, Efraim Zuroff, glavni lovac na naciste i njegov direktor za istočnu Europu, istaknuo je da je Thompson poznat po pjevanju pjesama koje pozivaju na ubojstva Srba i spominju koncentracijske logore Jasenovac i Staru Gradišku u nostalgičnom kontekstu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivajući "simpatizera ustaštva" Perkovića na proslavu gdje nije bilo zakazano pojavljivanje političara ili izvođača, njegovim je fašističkim pogledima dan legitimitet koji ne zaslužuje, kaže se u priopćenju. 

"Marko Perković nikad ne propušta priliku prenositi svoje mrziteljske poruke. Nije slučajnost da se brojni ljudi na njegovim koncertima pojavljuju u ustaškim uniformama i s ustaškim simbolima i daju takve pozdrave", istaknuo je Zuroff u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On ne bi nigdje trebao biti počasni gost, a kamoli na jednom od najvećih okupljanja u demokratskoj povijesti Hrvatske, kako bi se proslavio nevjerojatan sportski uspjeh".

Zuroff je istaknuo da kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić "može biti vrijedan Zlatne lopte, no zbog pozivanja Thompsona zaslužuje i crveni karton".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo