'NIJE BILO ZATAŠKAVANJA' / Glavni osumnjičenik za ubojstvo hrvatskog rukometaša u istražnom je zatvoru: 'Predao se jer mu se policija već približila'

Makedonske vlasti potvrdile su da klub ispred kojeg je Denis ubijen nije imao dozvolu za rad

13.4.2022.
18:50
VOYO logo

Brutalno premlaćeni rukometaš iz Đakova sahranjen je jučer, a noćas u 1 sat i 20 minuta prvooptuženi za njegovo ubojstvo Angelo Georgievski predao se policiji na aerodromu u Skoplju.

"Predao se jer je već policija uspjela doći i približiti mu se po svim osnovama tako da je to bila njegova mogućnost", kazao je Gavril Bubevski, ravnatelj tužiteljstva u Skoplju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istražnom zatvoru je, i sada je sve troje osumnjičenih privedeno. Među njima i 19-godišnja Klementina Letkovska, za koju je jučer makedonski ministar unutarnjih poslova dao naznačiti da je Denisa poznavala otprije.

Image
Tužne vijesti /

Hrvatski rukometaš Denis Tot preminuo je u makedonskoj bolnici

Image
Tužne vijesti /

Hrvatski rukometaš Denis Tot preminuo je u makedonskoj bolnici

O privođenju slovenskog državljanina Angela Gorgijevskog rano jutros je hrvatsku veleposlanicu u Sjevernoj Makedoniji izvijestio njihov ministar unutarnjih poslova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je za sve nas, za hrvatsku zajednicu, za naše veleposlanstvo, za našu državu je to poruka da institucije Sjeverne Makedonije rade svoj posao i da su kako je ministra rekao i da su svo troje uhićeni i očekujemo adekvatnu kaznu zatvora", rekla je veleposlanica Nives Tiganj.

Angelo Georgievski rođen je u Sloveniji. Otprije je poznat tamošnjoj policiji i novinarima. U Mariboru je prije šest godina u centru grada izazvao prometnu nesreću, a osuđen i zbog dilanja droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđeno je da klub ispred kojeg je Denis ubijen nije imao dozvolu za rad. A cijeli slučaj je od početka pun nejasnoća. Iz bolnice su prvo tvrdili da je umro od srčanog udara, što je potvrdila i policija. Nakon toga obrat. Utvrđene su ozljede glave i tada se javljaju sumnje u zataškavanje slučaja. Proširila je vijest o povezanosti vlasnika kluba i ravnatelja bolnice. Sve to mnoge sumnje.

"Prisustvovao sam mnogim obdukcijama i mislim reći jednu dijagnozu pa drugu pa treću, nema toga puno. To se dogodilo nama u jednom dva puta u 20-30 godina u karijeri koliko sam se time bavimo", rekao je Branko Lazarević, bivši voditelj ekipe za očevide PU zagrebačke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je to bila samo loša liječnička procjena, a ne zataškavanje i dalje uvjerava glavni makedonski tužitelj.

"Nisu vidjeli da je preminuli imao povrede glave od nasilja i tada su vjerojatno u žurbi dali tu izjavu. I kasnije kada smo krenuli s istragom vidjelo se da ima tu nekih protupravnih radnji", rekao je Bubevski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve osumnjičene čeka 30-dnevni pritvor i psihološko vještačenje te podizanje optužnice, a svi svjedoci bi trebali biti ispitani do nedjelje.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo