U svom stilu / Glazbenik, duhovni vođa i budući predsjednik SAD-a? Kanye West uz suze i viku krenuo u predizbornu kampanju

Ekscentrični američki reper po običaju je još jednom dokazao da ga, unatoč ispadima, publika obožava.

23.7.2020.
6:55
VOYO logo

"Moja mi je majka spasila život! Da se pita mog oca, koji je bio prezauzet, ne bi bilo Kanye Westa", tako je uz suze i viku, jer mikrofon nije imao, Kanye West odradio svoj prvi predizborni skup u Južnoj Karolini. 

Kroz plač je spomenuo i da je skoro ubio svoju kćerku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ošišan tako da mu se na potiljku vidi 2020. i noseći pancirku, u sat vremena govora vrijeđao je borce za prava crnaca, spominjao Boga pa čak i naredio izbacivanje čovjeka iz publike.

Ekscentrični američki reper po običaju je još jednom dokazao da ga, unatoč ispadima, publika obožava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
dosta im je /

U SAD-u prosvjeduju i zbog Latinoamerikanaca: 'Moramo progovoriti za naše ljude'

Image
dosta im je /

U SAD-u prosvjeduju i zbog Latinoamerikanaca: 'Moramo progovoriti za naše ljude'

Slavu je krenuo graditi 2005. glazbenom karijerom. Oženio je Kim Kardashian. Postali su jedan od najmoćnijih parova Amerike, a bili su i česti gosti Donalda Trumpa. Osim što su se u Bijeloj kući zalagali za prava Afroamerikanaca, otvoreno su podupirali predsjednika.

Kim mu je zaštitno lice vlastite modne linije, a nerijetko su to i njegova djeca. Poznat je po svojim ispadima na koncertima gdje bi više nesuvislo pričao nego pjevao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogi od vas neće razumjeti ili osjetiti da sve što ja govorim je moj način kako govorim", kazao je Kanye. 

Katkad je usred nastupa jednostavno napuštao pozornicu uz bizarna objašnjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napustio je i dodjelu MTV nagrada prije pet godina dok se zahvaljivao publici, a usput je i obznanio da će se kandidirati za predsjednika Amerike.

"Kao što ste već mogli i sami pretpostaviti, odlučio sam da ću se 2020. kandidirati za predsjednika", rekao je tada Kanye.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je otkrio Boga. Prije godinu dana pokrenuo je svoju verziju crkve, a uz gospel i svoje stihove, svake nedjelje održava mise.

Uspoređuje se s Isusom, sebe smatra najvećim glazbenikom svih vremena, a njegova najdraža parola "Isus je kralj" postala je ujedno i naslov najnovijeg albuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što god radio i gdje god bio, u povorci za Georga Floyda ili kad na Twitteru obznani svoju kandidaturu, nailazi na brojne poruke podrške i jednako brojne kritike.

Posljedni ispad, mnogi će reći, samo još jedan u nizu. Još jednom je u fokus stavio svoj bipolarni poremećaj o kojemu često govori. Ekipa RTL Direkta priupitala je stručnjaka što se može očekivati od osobe s bipolarnim poremećajem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj poremećaj može uključivati psihotične momente, da je osoba paranoidna, ima osjećaj da je netko progoni, kontrolira, truje, zapravo je to psihijatrija u malome", pojasnio je Ivan Ćelić, psihijatar Klinike za psihijatriju Vrapče.  

Česte izmjene depresije i manije klasični su simptomi za koje Kanye smatra da mu pomažu u njegovoj genijalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako osoba ima psihički poremećaj, ona može biti jako produktivna. Ludwig van Beethoven je imao bipolarni poremećaj koji je u maničnim fazama radio najpoznatije skladbe.  Mislim da u javnom prostoru je poželjno da je osoba i psihički i fizički zdrava, ali ne bih ni rekao da, ako osoba boluje, da bi to trebao biti isključni kriterij za društveni i politički angažman", smatra Ćelić.

Tanka je granica između genijalnosti i ludila. Ipak, u Americi, ništa nije nemoguće pa ni to da Kanye jednoga dana postane predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo