ŽIVOT BEZ BANAKA / Grci u strahu: 'I dalje se nadam da ću se sutra probuditi i da će sve biti u redu'

Image
Foto: AP

Grci, koji već mjesecima pažljivo prate iscrpljujuće pregovore Ciprasove vlade s vjerovnicima, pokušavaju se priviknuti na novu situaciju i nadaju se da će se postići dogovor

29.6.2015.
15:45
AP
VOYO logo

Grci se u ponedjeljak pokušavaju prilagoditi na život bez banaka i bankomata, u klimi glasina i teorija zavjere pošto je neuspjeh pregovora između službene Atene i njezinih vjerovnika bacio zemlju još dublje u krizu, prenose agencije. 

Grci, koji već mjesecima pažljivo prate iscrpljujuće pregovore Ciprasove vlade s vjerovnicima, pokušavaju se priviknuti na novu situaciju i nadaju se da će se postići dogovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu vjerovati. I dalje se nadam da ću se sutra probuditi i da će sve biti u redu. Pokušavam ne brinuti", rekla je za Reuters stanovnica Atene Evgenia Gekou (50) na putu na posao.

Dugi redovi stvorili su se u ponedjeljak ispred bankomata koji su međutim ostali zatvoreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam pet eura u džepu, i pomislio sam idem okušati sreću ispred bankomata. Jučer su redovi bili predugi", rekao je vodoinstalater Yannis Kalaizakis (58) koji je stajao u redu ispred ispražnjenog bankomata.

"Ne znam što bih rekao. Ovo je kaos", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cipras je za zatvaranje banaka okrivio europske partnere i Europsku središnju banku, te dodao da ne odustaje od referenduma zakazanog za iduću nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo