kaos na graničnom prijelazu / Grčke vlasti zbog zakrčenja ograničile broj autobusa: stotine migranata krenulo prema Makedoniji

Image
Foto: AP/Ilustracija
Image
Foto: AP/Ilustracija

Automobilski promet je sredinom dana bio prekinut iz sigurnosnih razloga i obnovljen je poslijepodne. "To su cijele obitelji, kako ih zaustaviti? Žele svi ići u Idomeni", rekao je policijski izvor

25.2.2016.
19:21
AP/Ilustracija
VOYO logo

Stotine migranata kretali su se u četvrtak grčkim cestama u smjeru Makedonije, jer su vlasti ograničile broj autobusa kako ne bi pogoršale zakrčenje na graničnom prijelazu Idomeni.

Četristo ljudi s prijezala Idomeni posljednjih dana su grčke vlasti smjestile u otvoreni logor Diavata, blizu Soluna i oni se pokušavaju tamo vratiti pješice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti migranti se kreću prema sjeveru. "To su uglavnom mladi. Ni vojska ni policija ih ne mogu zaustaviti jer postoje opasnosti od izbijanja incidenta", rekao je gradonačelnik Soluna Yannis Boutarsi na lokalnom radiju.

U središtu Grčke, drugih 200 osoba je hodalo u smjeru prijelaza Idomeni, udaljen 300 km u pratnji policjie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobilski promet je sredinom dana bio prekinut iz sigurnosnih razloga i obnovljen je poslijepodne. "To su cijele obitelji, kako ih zaustaviti? Žele svi ići u Idomeni", dodao je policijski izvor. Treća skupina od sto osoba je krenula iz mjesta Kozani, na sjeveru, također prema granici, prenosi državna agencija ANA. 

Granični prijelaz Idomeni kojim su migranti prelazili od ljeta u Makedoniju, od sada pušta samo Sirijce i Iračane. Oni od nedjelje ne puštaju Afganistance i govore da im Srbija i Hrvatska ne dopuštaju da nastave put. Prijelaz grčko-makedonske granice traje dugo i najmanje 3500 migranata je u četvrtak čekalo na prijelazu Idomeni da uđu u Makedoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčke vlasti odvode dio tih migranata u prihvatne centre Diavata i Schisto. U četvrtak je do sredine dana samo 100 osoba dobilo dozvolu prelaska u Makedoniju, nakon 250 u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo