UniCredit / Hakiran vlasnik Zagrebačke banke, otkriveni podaci tri milijuna klijenata

Image
Foto: Shutterstock

Hakeri su se domogli "imena, gradova, telefonskih brojeva i adresa elektronske pošte", ali nemaju "nikakve bankovne detalje"

28.10.2019.
16:56
Shutterstock
VOYO logo

Talijanska banka UniCredit, koja je vlasnik Zagrebačke banke, u ponedjeljak je objavila da je otkrila hakersku provalu u četiri godine star dokument koji sadrži podatke o oko tri milijuna klijenata u Italiji.

"UniCreditov tim za kibernetičku sigurnost identificirao je incident s podacima koji uključuje dokument kreiran 2015. godine sa zatvorenim skupom od približno tri milijuna zapisa", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hakeri su se domogli "imena, gradova, telefonskih brojeva i adresa elektronske pošte", ali nemaju „nikakve bankovne detalje koji bi im omogućili pristup računima klijenata ili dopustili neovlaštene transakcije”, poručuju iz banke.

"Hakerska je provala prijavljena policiji, pokrenuta je interna istraga i stupa se u kontakt klasičnom odnosno elektronskom poštom s klijentima čiji su podaci možda kompromitirani", rekli su iz UniCredita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivajući se na izvore u policiji, talijanska agencija ANSA objavila je da su podaci preseljeni na Dark Web i da se istražuju moguće daljnje povrede osobnih podataka.

ANSA podsjeća da je UniCredit izvijestio o hakerskom napadu i u srpnju 2017. godine kada je provaljeno u podatke 400.000 talijanskih klijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo