skup u gazi / Hamas prijeti SAD-u i Izraelu: 'Nikakva supersila ne može darovati Jeruzalem Izraelu'

Image
Foto: AP

Ranije tijekom dana Izrael je zatvorio granicu s Gazom kao odgovor na raketnu paljbu iz te enklave pod upravom palestinske skupine Hamasa

14.12.2017.
19:47
AP
VOYO logo

Deseci tisuća Palestinaca okupili su se u četvrtak na skupu u Gazi kako bi obilježili 30. obljetnicu utemeljenja Hamasa čiji im je čelnik obećao da će promijeniti odluku američkog predsjednika Donalda Trumpu o priznavanju Jeruzalema za glavni grad Izraela.

Ranije tijekom dana Izrael je zatvorio granicu s Gazom kao odgovor na raketnu paljbu iz te enklave pod upravom palestinske skupine Hamasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do paljbe dolazi svakodnevno otkad je Trump 6. prosinca donio odluku koja ja izazvala bijes muslimanskog i arapskog svijeta i strahove među europskim saveznicima Amerike kao i u Rusiji.

"Poništit ćemo Trumpovu odluku. Nikakva supersila ne može darovati Jeruzalem Izraelu... Naše duše, naša krv, naši sinovi i naši domovi su žrtva za Jeruzalem", rekao je čelnik Hamasa Ismail Haniyeh na skupu u Gazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marširamo prema Jeruzalemu, žrtvujući milijune mučenika na tom putu", naglasio je.

Izraelska vojska objavila je da su zrakoplovi prije zore napali Hamasove trenažne kampove i skladišta oružja. Hamas obično isprazi te objekte kada narastu prekogranične napetosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrael je također priopćio da će u četvrtak biti zatvoren granični prijelaz Kerem Shalom - glavni prijelaz za robu za Gazu, kao i Erez, prijelaz za pješake. Nije pojasnio koliko dugo će granični prijelazi ostati zatvoreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo