PRESUDNI TRENUTAK ZA AMERIKU / Hillary Clinton prihvatila nominaciju i u obraćanju javnosti napala Donalda Trumpa

Image
Foto: AP Images

"Donald Trump ne nudi stvarne promjene nego prazna obećanja", poručila je Amerikancima

29.7.2016.
7:47
AP Images
VOYO logo

Hillary Clinton je na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Philadelphiji u četvrtak navečer prihvatila nominaciju za kandidatkinju stranke za predsjednicu Sjedinjenih Država i poručila da Amerikanci moraju raditi zajednički kako bi prevladali unutarnje i vanjske izazove koji prijete podijeliti SAD.

U najvažnijem govoru svoje političke karijere Clinton je istaknula teme kampanje za izbore na kojima koji će 8. studenog sučeliti s predsjedničkim kandidatom republikanaca Donaldom Trumpom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Amerika je ponovno pred presudnim trenutkom. Snažne sile prijete nas podijeliti. Veze povjerenja i poštovanja su pod pritiskom", rekla je Clinton, prenose agencije.

"I kao što je bilo s našim utemeljiteljima, nema jamstava. Sve je doista na nama. Mi moramo odlučiti hoćemo li raditi zajedno kako bismo se zajedno i uzdignuli", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno vidimo sa čime se naša zemlja sučeljava. No ne bojimo se. Odgovorit ćemo na izazov kao što smo to uvijek i činili".

"Ne čudi što su ljudi zabrinuti i traže umirenje, traže čvrsto vodstvo" s obzirom na terorističke napade u svijetu i SAD-u, rekla je Clinton i istaknula da SAD treba surađivati sa svojim saveznicima u NATO-u i svijetu. "Ponosna sam što stojim uz naše saveznike u NATO-u pred bilo kojom prijetnjom s kojom se sučeljavaju, uključujući i onu iz Rusije", rekla je Clinton

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clinton je u svom govoru napala Trumpa za poticanje straha i podjela.

"Ne dozvolite da govore da smo slabi" rekla je Clinton i poručila Amerikancima da ne vjeruju Donaldu Trumpu "koji kaže da može sam riješiti probleme". "Amerika nikada neće biti zemlja u kojoj će vlast imati samo jedna osoba", rekla je Clinton istaknuvši zajedništvo i solidarnost kao put rješavanja problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Donald Trump ne nudi stvarne promjene nego prazna obećanja", rekla je.

"Bit ću predsjednica sviju, cijele Amerike, onih koji će glasovati za mene i onih koji neće", rekla je i dodala da je nominacije jedne žene za predsjednicu povijesni čin i "korak prema savršenijoj zajednici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clinton je u svom govoru rekla kako će njena "prioritetna misija" biti stvaranje više mogućnosti, više dobrih radnih mjesta i rast plaća, te da će donositi čvrste odluke u borbi protiv "prijetnji i nestabilnosti" u svijetu i u zemlji.

Kandidatkinja demokrata zahvalila se i svom protukandidatu u Demokratskoj stranici, Bernieju Sandersu. "Njegova je kampanja nadahnula milijune ljudi", rekla je Clinton i poručila njegovim pristalicama kako su "njihovi ciljevi i naši ciljevi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clinton je u svom govoru istaknula i kako je danas "Amerika snažna zahvaljujući Obaminom predsjedništvu" i podsjetila na pozitivne gospodarske pokazatelje.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo