nikolić sazvao / Hitan sastanak državnog vrha u Beogradu zbog situacije s referendumom u RS-u

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Najviši dužnosnici Republike Srpske odbacili su u utorak poziv Upravnog odbora PIC-a za otkazivanje referenduma najavljenog za 25. rujna

30.8.2016.
23:00
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić pozvao je u utorak navečer na hitne konzultacije premijera Aleksandra Vučića u povodu poziva Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC) upućenog vlastima Republike Srpske (RS) da odustanu od referenduma o Danu RS, a sastanku iza zatvorenih vrata pridružili su se i šef diplomacije Ivica Sačić te ministar policije Nebojša Stefanović i ministrica pravde Nela Kuburović.

Sastanak šefa države i premijera uslijedio je nakon što su veleposlanici Upravnog odbora PIC-a u BiH u utorak pozvali vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike, poručivši da će to destabilizirati BiH i regiju te u zajedničkoj izjavi naglasili da su odluke Ustavnog suda BiH "konačne i obvezujuće" i da ih entiteti moraju poštovati.

Najviši dužnosnici Republike Srpske odbacili su u utorak poslijepodne poziv Upravnog odbora PIC-a za otkazivanje referenduma najavljenog za 25. rujna

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je u ponedjeljak da će, ako visoki predstavnik Valentin Inzko zabrani referendum u RS, sazvati hitan sastanak s državnim vodstvom i političkim vođama Republike Srpske kako bi razmotrili daljnje korake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo