otkucavaju sati do odluke / Hoće li Novak Đoković biti deportiran ili ipak zaigrati na turniru? Australski sud će odlučiti u ponoć

Prvi reket svijeta četvrti je dan u karanteni u hotelu za azilante. U neljudskim uvjetima - kažu njegovi roditelji

9.1.2022.
19:20
VOYO logo

Sve su oči uprte u australski sud koji će točno u ponoć po našem vremenu odlučivati o ostanku ili odlasku Novaka Đokovića iz Australije.

Prvi reket svijeta četvrti je dan u karanteni u hotelu za azilante. U neljudskim uvjetima, kažu njegovi roditelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke od Đokovićevih zamolbi, uspjela je ispregovarati srbijanska premijerka.

Image
OVO SVIJET NIJE VIDIO! /

Reality show na sudu - obraćanje Novaka Đokovića prenosit će uživo, evo gdje sve možete pratiti i vi

Image
OVO SVIJET NIJE VIDIO! /

Reality show na sudu - obraćanje Novaka Đokovića prenosit će uživo, evo gdje sve možete pratiti i vi

"Ono što smo uspeli je da se njemu isporučuje hrana bez glutena kako je on zahtjevao. Da dobije sprave za vježbanje. Nije mogao dobiti svoj laptop, ali su mu dali laptop, SIM karticu da može bit u kontaktu sa svojom obitelji", kazala je Brnabić.

Ali i s predsjednikom Vučićem s kojim je, kaže premijerka, Novak stalno na telefonu. Podršku Novaku uputio je i poglavar pravoslavne crkve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zatočen jer je htio svoju slobodu. I hoće svoju slobodu. I ne prihvaća da mu se modeli i načini života nameću", tvrdi Porfirije.

Upravo u to će prvi reket svijeta pokušati uvjeriti suca na saslušanju noćas, koje su odvjetnici australske vlade pokušali odgoditi do srijede. Bezuspješno.

"To je jedno potpuno politička akrobacija koju i dalje ne razumem, umesto da mu daju počasno državljanstvo Australije", rekao je Goran Đoković, stric Novaka Đokovića.

Australija je ozbiljno zaprijetila Đokoviću. U odgovoru na 13 stranica na njegovu žalbu kažu da ga mogu uhititi bez obzira na odluku suda. "Nalog za hitno puštanje ne sprječava ponovno pritvaranje ako postoji ovlast za zadržavanje", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se teniskom asu ne sprema uspjeh misli stručnjak za imigracijsko pravo. "Đoković će u konačnici biti neuspješan zbog vrlo širokih ovlasti ministra. Ako je gospodin Đoković poznati antivakser, onda bi Vlada mogla reći da to nije u skladu s njihovom politikom", objašnjava Christopher Levingston.

U međuvremenu, kolo podrške Đokoviću proširilo se na Sydney gdje se stotinjak ljudi okupilo pred kućom australskog premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je Božić proveo u karanteni bez blagoslova, pod njegovim je prozorom u Melbournu pop održao molitvu. Okupljenima je preko razglasa puštena i stara Đokovićeva poruka koja je naišla na ovacije: "najčistije emocije, a to je ljubav, će spasiti svijet. Hvala vam lijepo. Uživajte!".

Napokon se oglasio i čelnik Australian Opena Craig Tiley koji je priznao da nisu znali da svi koji dolaze moraju biti cijepljeni. Je li za Đokovića igra završena, cijeli će svijet moći pratiti noćas i to uživo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo