'Poput Frankensteina' / U znanstvenom centru pronašli tijela raskomadana motornom pilom, kante pune genitalija...

Image
Foto: Shutterstock

Agenti su rekli kako su u laboratoriju pronašli ljudska tijela koja su bila raskomadana motornom pilom

26.7.2019.
15:48
Shutterstock
VOYO logo

Protiv jednog znanstvenog centra u Arizoni u SAD-u podignute su tužbe jer su navodno zlorabili tijela umrlih osoba. Centar je tužilo osam obitelji preminulih nakon što su došle do šokantnih otkrića.

FBI agenti ušli su u Znanstveni centar u Phoenixu, kojem se inače doniraju ljudska tijela i organi pokojnika u znanstvene svrhe te u njemu pronašli kante pune ljudskih glava, odrezane i poslagane udove, veliku količinu smrznutih muških genitalija te dijelove ljudskih tijela koji su bili prišiveni zajedno, javljaju američki mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agenti su pratili papirnati trag koji je vodio do Centra i upućivao na to da vlasnik Centra Stephen Gore profitira od razrezivanja ljudskih tijela i prodavanja dijelova ili ostataka bez dozvole donora.

FBI je u laboratorij ušao još 2014. godine, no detaljnja svjedočenja agenata su zbog tužbi tek sada postala javna. Agenti su potvrdili da su u laboratoriju pronašli ljudska tijela koja su bila raskomadana motornim pilama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan je agent kazao da je našao "zamrzivač pun muških genitalija" i "kantu s glavama, rukama i nogama". U tužbi su opisali i kako su pronašli odrubljenu malu žensku glavu koja je, "poput Frankensteinove", bila prišivena na veliki muški torzo okačen na zid.

Početna cijena za glavu navodno je bila 500 dolara, za ruke 750 dolara, a cijelo tijelo moglo je postići cijenu i do 5000 dolara, javlja ABC 15, pozivajući se na savezni nalog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je horor priča. Strašno, ova priča je užasna, nevjerojatna", rekao je za KMOV4 Troy Harp, jedan od podnositelja tužbi protiv Centra.

Harp je Centru donirao tijela svoje majke i bake 2012. i 2013. godine. Rečeno mu je da će biti korištena u znanstvene svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rak, leukemija i druge bolesti. Tako mi je bilo rečeno", kazao je Harp.

Prema tužbi, ilegalne aktivnosti u Centru počele su još 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stephen Gore je 2018. priznao krivnju za obavljanje ilegalnih radnjih. Također je priznao da "tijela umrlih nisu korištena onako kako su njihove obitelji to mislile i dopustile". Osuđen je na godinu dana zatvora, na četiri godine uvjetne kazne, a morao je platiti i 121.000 dolara.

"Trebao sam na brošuri za javnost biti otvoreniji o procesu donacija", kazao je Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo