'groteskna i smiješna polemika' / Hotimičan izbor gradske uprave: zašto niti jedan od trojice kraljeva divovskih jaslica nije crnac?

Image

Raspravu je potaknula ekipa francuske televizije Canal+, koja je u četvrtak navečer pitala zašto jedan od trojice kraljeva, Baltazar nije crn, u divovskim jaslicama ispod božićnog drvca na trgu tog grada

19.12.2015.
12:44
VOYO logo

Zašto niti jedan od trojice kraljeva divovskih jaslica u mjestu Hayangea na istoku Francuske nije crnac? To nije bio hotimičan izbor gradske uprave, jamčio je gradonačelnik krajnje desnice koji  tvrdi da se povela groteskna polemika.

Raspravu je potaknula ekipa francuske televizije Canal+, koja je u četvrtak navečer pitala zašto jedan od trojice kraljeva, Baltazar nije crn, u divovskim jaslicama ispod božićnog drvca na trgu tog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je groteskna i smiješna polemika", reagirao je Fabien Engelmanne, gradonačelnik grada, član Nacionalne fronte (FN), stranke krajnje desnice Marine Le Pen.

Engelmanne je rekao da su postavili jaslice koje im je isporučila tvrtka MT Deco, koja nudi profesionalne božićne ukrase i da tu tvrtku treba pitati zašto ne prodaje crnog kralja Baltazara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da u svom uredu ima jaslice s crnim Baltazarom. 

Engelmannu to nije prva polemika nakon što je u ožujku 2014. postao gradonačelnik. Nedavno je na svoju društvenu mrežu Twiter postavio sliku božićnih jaslica koju je napravio lokalni mesar od  svinjskih suhomesnatih proizvoda. Prošle godine je u plavo dao oličiti jednu skulpturu u središtu grada koju je procijenio lošom i izazvao bijes umjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo