Pucnjava na Floridi / Hrabri profesor bori se za život nakon što je svojim tijelom zaštitio učenike: procurila snimka uhićenja pomahnitalog napadača

Image
Foto: AP

Istražitelji pokušavaju utvrdi je li napadač prije napada aktivirao protupožarni alarm kako bi što više učenika izašlo na hodnike i na taj način povećao broj žrtava

15.2.2018.
10:38
AP
VOYO logo

Sedamnaest osoba, djece i odraslih, ubijeno je na Valentinovo u srednjoj školi na jugoistoku Floride gdje je 19-godišnjak pucao iz poluautomatske puške sijući paniku među učenicima, nakon čega se predao policiji.

Riječ je o Nikolausu Cruzu, bivšem učeniku koji je izbačen iz škole iz disciplinskih razloga, a bio je poznat kao problematično dijete.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi učenik, Nicholas Coke, rekao je da je Cruz bio "samotnjak" koji je prije nekoliko mjeseci napustio školu i nakon majčine smrti se preselio na sjever države. 

Identificirane su i prve žrtve pucnjave, a riječ je o 46-godišnjem profesoru tjelesnog Chrisu Hixonu i učenici Jamie Guttenberg. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometni trener Aaron Fais u kritičnom je stanju nakon što se herojski bacio ispred učenika kako bi ih zaštitio od metaka. Prevezen je u bolnici, gdje se liječnici bore za njegov život. 

"Na kraju, svi su to predviđali", dodaje učenik kojega se identitet ne otkriva, ističući da je Cruz dobro poznavao teren i sigurnosnu proceduru koja je na snazi u školi u slučaju pucnjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražitelji pokušavaju utvrdi je li napadač prije napada aktivirao protupožarni alarm kako bi što više učenika izašlo na hodnike i na taj način povećao broj žrtava. 

Traumatizirani učenici kažu kako su nakon što su čuli vijesti o masovnoj pucnjavi znali da je riječ o Cruzu, a jedan je učitelj rekao kako je prošle godine identificiran kao prijetnja svojih kolegama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matthew Walker, 17-godišnji učenik, rekao je kako je znao da je to on. 

"Mnogo djece šalilo se kako je Nikolaus Cruz jednog dana izvršiti pucnjavu u školi. Čini se kako su na kraju to i predvidjeli", rekao je učenik, prenosi Daily Mail

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo