Sporni najmodavac / Hrvat pronašao nov način zarade u Irskoj: 'trpa' kuću podstanarima, u jednom trenutku ondje živjelo čak 23 ljudi

Image
Foto: Thinkstock.com

Irski mediji još su u listopadu otkrili na koji način posluje ovaj muškarac, doznavši kako je u jednoj sobi spavalo osam mladih žena

27.12.2017.
12:56
Thinkstock.com
VOYO logo

Irski mediji nedavno su razotkrili iznajmljivača, inače Hrvata, koji je u Dublinu iznajmljivao malu trokrevetnu kuću u kojoj je u jednom trenutku živjelo čak 23 ljudi, piše Independent.ie.

Unatoč obavijesti upućenoj nadležnim službama o ovoj situaciji, iznajmljivač nastavlja sa svojom praksom prepunjavanja prostora, pa je tako ovog tjedna objavio oglas na Facebook za kuću u dublinskoj četvrti Rathmines. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajednička soba, jedan krevet, 350 €. Wi-fi, perilica rublja, sušilica, u Rathminesu. Javite ako ste zainteresirani", stoji u oglasu Tomislava Cubica. 

Irski mediji još su u listopadu otkrili na koji način posluje ovaj muškarac, doznavši kako je u jednoj sobi spavalo osam mladih žena. U cijeloj kući nalazi se jedan tuši i dva WC-a. Tijekom razgledavanja, kuća je bila toliko puna, da su stanari svoju odjeću morali vješati na krevetima na kat, a kovčege su držali u hodnicima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradsko vijeće Dublina izvršilo je inspekciju u studenom kada su donijeli zaključak kako je tog dana posjed bio djelomično naseljen te da se ne može smatrati prepunjenim. No, Independent je otkrio kako je vlasnik kuće prije dolaska inspekcije dao ukloniti krevete na kat i komade namještaja kako bi zavarao inspekciju. 

Cubic to demantira, a u gradskom vijeću odgovaraju kako ne mogu učiniti ništa po tom pitanju. Nakon što je originalni članak objavljen, Cubic je u studenom kontaktirao 23 podstanara, rekavši kako mora prestati s iznajmljivanjem i da se vraća u Hrvatsku jer će mu žena uskoro roditi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kuća se i dalje iznajmljuje, a Cubic je još uvijek registriran kao najmodavac. Nakon upita je li kuća i dalje prepunjena, odgovorio je: "Nikad nisam prestao iznajmljivati. Kuća je i dalje u istom stanju. Ima mjesta za 20 ljudi u kući. Neki podstanari su htjeli ostati pa sam nastavio s iznajmljivanje i odlučio da se neću vratiti."

Independent otkriva i kako je ovo samo jedna od 40 kuća u Dublinu koju vodi jedna grupa najmodavaca. Navodno je sedam kuća prepunjeno, a najmodavci, uključujući i Cubica, svi rade pod vodstvom jednog čovjeka čije ime ne navode iz pravnih razloga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo