najveća karantena u povijesti / Hrvatica iz Italije za RTL: 'Situacija je jako ozbiljna... Atmosfera je tiha i tužna'

'Naravno da postoji jedna doza panike, ali ako se svatko od nas uspije držati tih uputa, mislim da će se situacija poboljšati', kaže Ivana Veić

10.3.2020.
18:40
VOYO logo

Italija je od sinoć najveća karantena u povijesti. Za 60 milijuna ljudi zabranjena su javna okupljanja, a građani se mogu kretati samo u hitnim slučajevima i ako idu na posao. 

U dramatičnom obraćanju talijanski premijer Giuseppe Conte poručio je da će Talijani morati drastično mijenjati navike te da bi bilo najbolje da svi građani ostanu kod kuće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Italiji je zabilježeno novih 97 smrtnih slučajeva, a broj zaraženih premašio je devet tisuća.

Kako je živjeti u pogođenim regijama i u Italiji nakon što je cijela zemlja stavljena u karantenu? Iz regije Veneto za RTL Danas javila se Hrvatica Ivana Veić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Atmosfera je jako tužna i tiha"

"Situacija je jako ozbiljna, virus se jako brzo širi. Sve to utječe na kvalitetan odgovor zdravstva na cijelu situaciju. Toplo se preporučuje građanima da ostanu doma, da ograniče kontakte s ljudima. U početku nitko nije shvaćao ozbiljnost situacije...", kazala je Ivana i dodala:

"Ozbiljnije sam shvatila situaciju tek nakon nekoliko dana. Pratila sam vijesti, slušala upute. Naravno da postoji doza panike, ali ako se svatko od nas uspije držati tih uputa, mislim da će se situacija poboljšati. Atmosfera je jako tužna i tiha. Ovo nije Italija na koju smo se naviknuli", kazala je Ivana Veić za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo