Prijeteći virus / Hrvatica u Wuhanu: 'Morat ćemo biti u karanteni 14 dana, spremni smo. Samo da se maknemo iz Kine!'

Liječnici predviđaju da će epidemija trajati još nekoliko mjeseci i da će virus zaraziti nekoliko desetaka tisuća ljudi

28.1.2020.
19:48
VOYO logo

Koronavirus stigao je i u Njemačku, oboljeli pacijent nalazi se u karanteni u bolnici u Münchenu.

33-godišnji muškarac prvi je pacijent zaražen koronavirusom u Njemačkoj. Zarazila ga je kolegica koja je doputovala iz Šangaja, a koju su ondje posjetili roditelji iz Wuhana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pacijent je dobro. Nalazi se u izolaciji u klinici Schwabing u Münchenu gdje je pod liječničkim nadzorom. Testiranje osoba s kojima je bio u kontaktu teče brzo, osobito članova njegove obitelji i kolega na poslu", izjavila je Melanie Huml, bavarska ministrica zdravstva.

Iz najveće karantene na svijetu, grada Wuhana, RTL-u su se javile i Hrvatice koje se nadaju da će uskoro uspjeti napustiti grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše veleposlanstvo u Kini trudi se da nas poveže s Francuzima i sve smo pozitivniji i mislimo da imamo velike šanse da idemo s njima na avion. Ako se to dogodi, morat ćemo biti u karanteni u Francuskoj 14 dana, i na to smo spremni, samo da nas se makne iz Kine, ali to još nije ništa sigurno", rekla je Margarita Pauzin, Hrvatica koja je trenutno u Wuhanu.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​​Koronavirus u Kini odnio je više od 100 života, a zaraženih je više od 4500. Hong Kong je prekinuo trajektni i željeznički promet s kontinentalnom Kinom, a neke zemlje planiraju evakuaciju svojih građana.

Virus se iz Kine proširio u još 16 država. Stručnjaci predviđaju da će epidemija trajati još nekoliko mjeseci i da će virus zaraziti nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike