I DALJE - NEVJERICA / Hrvatska legenda o smrti Kobea Bryanta: 'Tužan sam, to me vratilo u vrijeme kad je poginuo Dražen'

Iza Kobea i Gianne ostale su supruga Vanessa i tri kćeri: Natalia, Bianca i Capri

27.1.2020.
22:45
VOYO logo
Image

Cijeli svijet oprašta se od legendarnog Kobea Bryanta: Ostavljaju svijeće, cvijeće i dresove u njegovu čast

Image

Cijeli svijet oprašta se od legendarnog Kobea Bryanta: Ostavljaju svijeće, cvijeće i dresove u njegovu čast

"Amerikanci se ovaj ponedjeljak osjećaju kao mi kada je poginuo DraženPetrović", komentira iz Amerike Telegramov kolumnist Đivo Đurović vijest o smrti KobeaBryanta. Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, jedan od najomiljenijih sportaša, poginuo je u nedjelju u padu helikoptera i to zajedno s 13-godišnjom kćeri koju je vodio na turnir juniorske ženske košarke.

I ne plače samo Amerika i Los Angeles u kojem je igrao cijelu karijeru, plaču Japanci u gradu Kobeu, po kojem je velikan dobio ime, plaču i u Italiji u kojoj je odrastao, počast mu na terenu odaju i nogometaši i tenisači, a za Direkt govori i Dino Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatnim talentom, vrlo brzo je privukao pozornost skauta. I onda se dogodio ''deal'' o kakvom svako dijete koje primi košarkašku loptu u ruke može samo sanjati. Los Angeles Lakersi pristali su dati Vladu Divca Charlotte Hornettsima za mjesto na NBA draftu - i Kobe je završio u Lakersima. 17-godišnji Kobe počeo je svoj put prema legendi.

Letio je terenom kao nitko prije njega, bio je neuhvatljiv i za one iskusnije i za one mlađe od sebe. Postao je prvi igrač s dva umirovljena broja koja je nosio cijelu karijeru - 8 i 24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosio je čaroliju na teren, bio je primjer svakom klincu s loptom i milijunima košarkaških navijača. Ali i najvećim sportašima današnjice. Jednom od njih uostalom posvetio i posljednji tweet.

"Nastavljaš unaprjeđivati igru. S puno poštovanja, brate", napisao je LeBronu Jamesu nakon što ga je prestigao na trećem mjestu najboljih NBA strijelaca u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogatu 20-godišnju karijeru zaključio je pjesmom 'Draga košarko' koja je kasnije postala i kratkometražni crtani film za koji je osvojio Oscara.

"Bio sam malo zabrinut oko pretvaranja pjesme u film. Nikad nisam radio ništa slično. Bili smo doma i razgovarali smo o filmu kao obitelj i moja mala Gianna mi je rekla: 'Tata, uvijek nam govoriš da idemo za svojim snovima. Drži se toga!'"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gianna je krenula očevim stopama. Bila je talentirana košarkašica, a fatalni let helikopterom trebao ih je odvesti na još jedan zajednički trening. Zbog guste magle helikopter se srušio, a svih devetero putnika je poginulo. Sportaši i obožavatelji diljem svijeta od jučer se opraštaju od košarkaške legende i njegove kćeri. 

"Tragedija. Ono, neviđena. Jedan od najboljih igrača svih vremena, jako sam tužan i žalostan, nekako me vratilo u vrijeme kad je poginuo Dražen", kazao je Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Kobea i Gianne ostale supruga Vanessa i tri kćeri:  Natalia, Bianca i Capri. Milijuni neutješnih fanova i prijatelja. I dokaz da se košarka može igrati istom lakoćom kojom se diše.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo