sve priznao / Hrvatski đakon (65) priznao silovanje curice: Djevojčica već mjesecima na liječenju

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock.com

Oštećena djevojka, kako je na sudu rekla njezina odvjetnica, trpi teške posljedice te je već nekoliko mjeseci hospitalizirana

31.1.2019.
17:49
Ilustracija/Thinkstock.com
VOYO logo

Hrvatski đakon iz Münchena koji je seksualno zlostavljao 15-godišnju ministranticu u svibnju ove godine, priznao je silovanje nakon uhićenja, a sad je osuđen na uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora, javlja Fenix Magazin.

Naime, na nadležnom Općinskom sudu u Münchenu u četvrtak je 65-godišnji đakon, koji je godinama radio pri tamošnjoj Hrvatskoj katoličkoj misiji, osuđen zbog spolnog zlostavljanja, odnosno radnji izjednačenih sa silovanjem nad 15-godišnjom ministranticom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritični događaj zbio se početkom svibnja kada su bili na izletu u Nürnbergu na susretu ministranata. Đakon je tada, prema optužbi, odveo 15-godišnjakinju na stranu pod izgovorom da je nešto treba te ju je seksualno napastovao i zlostavljao.

Kako prenose bavarski mediji, sud je zabranio hrvatskom đakonu kontakt s djevojčicom i njezinom obitelji te mu naložio isplatu od 10 tisuća eura oštete za žrtvu i 5 tisuća za ustanovu Frauennotruf München, u koju je djevojčica bila smještena i u kojoj se oporavljala od psihičkih problema zbog seksualnog zlostavljanja, piše Fenix Magazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plakao na sudu

Neki svjedoci vidjeli su, između ostaloga, kako ju je pipkao po grudima, pišu njemački mediji. Nakon povratka kući djevojka je isti dan ispričala roditeljima što joj je đakon napravio, a oni su izvijestili policiju. Đakon je uhićen isti dan i otad se nalazio u istražnom zatvoru Stadelheim u Münchenu. Odmah je reagirala i Katolička crkva te je đakona, kako je potvrdio Bernhard Kellner, glasnogovornik nadbiskupije München-Freising, otpustila iz službe.

Oštećena djevojka, kako je na sudu rekla njezina odvjetnica, trpi teške posljedice te je već nekoliko mjeseci hospitalizirana na zatvorenom psihijatrijskom odjelu. Sud je optuženome, kako je pojasnio sudac, izrekao uvjetnu kaznu zato što je već devet mjeseci odležao u istražnom zatvoru, ali i zbog toga što su ga doživjeli kao "slomljenog čovjeka". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedavajući sudac, prenosi njemačka agencija DPA, rekao mu je kako je djevojci uništio život: "Ona nije nimalo dobro, a vi ste za to krivi!" prenosi Fenix Magazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo