odmazda za nerede / Huligani preko Facebooka dogovaraju 'lov na ljude': policija u Kölnu istražuje napade na strance

Image
Foto: Frank May/DPA/PIXSELL

Policija u Kölnu istražuje pozadinu nekoliko napada na strance koji su se dogodili u nedjelju navečer. Tom prilikom je ozlijeđeno nekoliko Pakistanaca i jedan Sirijac

11.1.2016.
10:32
Frank May/DPA/PIXSELL
VOYO logo

U Kölnu je u nedjelju došlo do organiziranih napada na strance, a lokalni mediji u ponedjeljak javljaju kako se radi o odmazdi za nerede koje su u novogodišnjoj noći izazvali stranci na kölnskom glavnom kolodvoru.

Image
opći kaos na dočeku /

Strava u novogodišnjoj noći: tisuću muškaraca u Kölnu seksualno napastovalo žene

Image
opći kaos na dočeku /

Strava u novogodišnjoj noći: tisuću muškaraca u Kölnu seksualno napastovalo žene

Policija u Kölnu istražuje pozadinu nekoliko napada na strance koji su se dogodili u nedjelju navečer. Tom prilikom je ozlijeđeno nekoliko Pakistanaca i jedan Sirijac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja lokalni dnevnik "Koelner Express" nekoliko poznatih rokerskih i huliganskih skupina se preko Facebooka dogovorilo o zajedničkom "lovu na ljude" u središtu Kölna. Isto tako je bilo riječi o tome da nakon događaja u novogodišnjoj noći "treba pošteno očistiti" grad.

Prema policijskom izvješću, grupa od 20-tak osoba je prvo u blizini kölnskog kolodvora napala grupu od šest Pakistanaca da bi nedugo poslije ista grupa napala i jednog Sirijca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan prije, u subotu, policija je rastjerala prosvjednike, mahom pripadnike ekstremnih navijačkih i desno-radikalnih skupina, koji su prosvjedovali protiv događaja u novogodišnjoj noći kada je, prema sadašnjim saznanjima, nekoliko stotina počinitelja uglavnom stranog porijekla, seksualno zlostavljalo, silovalo i pljačkalo na kölnskom glavnom kolodvoru.

Istodobno Središnje vijeće muslimana u Njemačkoj javlja o "dramatičnom" porastu neprijateljskih pisama i poruka koje islamske udruge primaju nakon novogodišnje noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi upravo doživljavamo novu dimenzije mržnje", rekao je predsjednik Središnjeg vijeća muslimana Aiman Mazyek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo