rukovanje s ničim / I dalje čudno i nesuvislo ponašanje američkog predsjednika, utjecalo je i na to da sada ima loš rejting

Posljednjih nekoliko dana Joe Biden odmaknuo se od ratnih zbivanja i okrenuo - domaćim problemima

18.4.2022.
21:30
VOYO logo

Čudno, a na trenutke i nesuvislo - ponašanje američkog predsjednika opet je izazvalo lavinu reakcija i upitnika. Nakon što je pružao ruku u prazan prostor, Joea Bidena prati i iznimno loš rejting. Što se događa američkom predsjedniku i zašto ga građani - ne podržavaju?

Je li se rukovao s prazninom, ili je ukazao na nešto što samo on vidi - bilo je dovoljno da pokrene lavinu komentara na svoj račun. Rukovanje mu izgleda nikako - ne polazi za rukom...

Ali njegovo na trenutke potpuno čudno ponašanje Joa Bidena odvija se samo u stvarnom - već i u virtualnom svijetu. Ovo je dio online razgovora s indijskim premijerom.

''Oh, istodobno? Oprostite! Tu su dvije živopisne demokracije koje se trude da mogu ovo raditi istodobno'', izjavio je američki predsjednik Joe Biden.

Njegovi nesuvisli istupi u javnosti nisu mu trenutačno najveći problem. Joe Biden ima najlošiji rejting od kada je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Podržava ga malo manje 40 posto amerikanaca. Usporedbe radi, u isto vrijeme prošle godine - uživao je popularnost kod 62 posto građana.

''Tražim svoju oznaku... Tu je moja oznaka. Pozdrav svima, kako ste? Zovem se Joe, a kako je tebi ime?'', kazao je Biden.

''Spot, da ti kažem, budi ljubazan prema meni kada budem odlazio, OK? Usput, ima ovdje nekoliko novinara za koje želim da ih malo pogledaš'', rekao je Biden obraćajući se robotu.

Mnogi mu zamjeraju što se u posljednje vrijeme potpuno okrenuo ratu u Ukrajini, zanemarivši probleme unutarnje politike. Prvi je državnik koji je događaje u Ukrajini nazvao genocidom - dva puta.

''Nitko od nas ne bi trebao ovisiti o tome hoće li diktator objaviti rat i počiniti genocid u pola svijeta'', rekao je Biden.

Od tih predsjednikovih riječi, ogradio se i State Department...

''To je zadatak za međunarodne odvjetnike. Oni moraju odlučiti da sve ovo što mi vidimo ulazi u pravni okvir genocida'', izjavio je Ned Price, glasnogovornik State Departmenta.

Amerikanci Ukrajincima stalno šalju humanitarnu pomoć, ali i oružje. Zanimljivo, Bidenov stav oko rata podržava 45 posto građana, dok njih 55 posto misli kako su njegovi postupci - loši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Usputno rečeno, ako odem u taj rat, nema mi druge nego ići s vama!'', izjavio je predsjednik SAD-a.

Image
Rukovao se sa zrakom /

VIDEO Što se događa s Bidenom? Reda gaf za gafom, njegovo ponašanje komentirao je i Obama

Image
Rukovao se sa zrakom /

VIDEO Što se događa s Bidenom? Reda gaf za gafom, njegovo ponašanje komentirao je i Obama

Posljednjih nekoliko dana Joe Biden odmaknuo se od ratnih zbivanja i okrenuo - domaćim problemima. Kad su oni u pitanju - čak 69 posto Amerikanaca zamjera mu poskupljenje goriva, hrane, troškova stanovanja. Stopa inflacije u Americi je najveća od 1982.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Od početka mog mandata, svaki potez koji sam napravio kako bismo poboljšali našu ekonomiju, radio sam zbog jednog principa – Made in America'', kazao je Biden.

Predsjednik s lošim brojkama - u očima svojih građana - povukao je i neke dobre poteze: stvorio je više od šest milijuna novih radnih mjesta, smanjio je stopu nezaposlenosti - i prvi je američki predsjednik u čijem kabinetu većina zaposlenika - nisu bijelci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo