velika nestašica / I Hrvatska i Slovenija muku muče s peletama: Jedan od najvećih distributera odlučio je ograničiti prodaju!

Jedan od razloga nestašice je i blokada izvoza iz Bosne i Hercegovine i Srbije, odakle Slovenija, kao i Hrvatska uvozi najveći dio peleta

8.8.2022.
20:25
VOYO logo

S nestašicom peleta bore se u susjednoj Sloveniji. Zbog ogromne potražnje jedan od najvećih distributera odlučio je ograničiti prodaju.

Osoba za ogrjev može kupiti najviše jednu paletu kojoj je cijena u godini dana s 270 eura skočila na 620 eura. Istovremeno, zbog nedostatka drva, u šumama se događaju krađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od razloga nestašice je i blokada izvoza iz Bosne i Hercegovine i Srbije, odakle Slovenija, kao i Hrvatska uvozi najveći dio peleta. U ograničavanju prodaje tržišna inspekcija ne vidi problem.

"Artikli koji su označeni mogu imati ograničenje u prodaji. Odnosno, ne gledajući stanje na zalihama, mora biti jasno, koju količinu kupac može kupiti", rekla je Andrea But, inspektorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi pelete svugdje tražimo. Kupujemo ih po nenormalnim cijenama i očekujemo povećanje cijena", kaže Maks Planinšek, vlasnik trgovine za prodaju peleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo