sad pod opsadom / Improvizirane bombe poslane poštom: Meta političari koji se ne sviđaju desničarima?

Image
Foto: AP/Twitter

Novinar CNN-a objavio je na Twitteru da se evakuiraju njihovi prostori

24.10.2018.
20:45
AP/Twitter
VOYO logo

Paketi za koje se vjeruje da sadrže eksplozivna sredstva dostavljeni su u srijedu u domove bivših demokratskih američkih predsjednika i njujorški ured CNN-a.

Sumnjivi paketi otkriveni su i uklonjeni kako bi se provela sigurna detonacija, rekli u dužnosnici. Nema ozlijeđenih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sada se čini kako su naprave improvizirane bombe", rekao je specijalni agent FBI-a Bryan Paarman. 

CNN je izvijestio da je paket pronađen u njegovoj sobi za poštu i da je bio adresiran na bivšeg direktora CIA-e Johna Brennan, kritičara predsjednika Donalda Trumpa i čestog komentatora na CNN-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paket poslan u dom bivše državne tajnice Hillary Clinton i njezina supruga Billa Clintona presretnut je izvan rezidencije u Chappaquai u New Yorku.

Paket za bivšeg predsjednika Baracka Obamu poslan je u njegov ured u Washingtonu, priopćila je u srijedu Tajna služba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Val improviziranih bombi poslan je istaknutim demokratima potakao je pitanje je li bombaški napad za mete imao političare koji su često bili predmet desničarskog gnjeva, piše The New York Times. 

Prostorije CNN-a u New Yorku evakuirane su iz opreza, izvijestila je televizijska mreža, prenosi agencija dpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CNN navodi, pozivajući se na izvor u policiji, da su vlasti postupale s paketom kao s pravim eksplozivnim sredstvom. Nakon evakuacije iz Time Warner centra na Manhattanu mreža je nastavila emitirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radimo s vlastima kako bismo utvrdili težinu situacije", rekao predsjednik CNN-a Jeff Zucker.

Po njegovim riječima, tvrtka iz opreza provjerava na eksploziv druge urede diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brennan je rekao u kolovozu da su Trumpove akcije "izdajničke" i opisao ga je kao nekoga "pijanog na vlasti".

Bivši predsjednik Bill Clinton bio je kod kuće kada je otkriven paket poslan u njegovu rezidenciju, navodi se u novinskim izvješćima. Bivša državna tajnica Hillary Clinton bila je na Floridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajna služba, koja štiti sadašnje i bivše dužnosnike američke vlade, kaže da su paketi otkriveni tijekom rutinskog postupka skeniranja pošte. Ni Clintoni niti Obame nisu bili izloženi riziku od primanja sumnjivih paketa, navodi Tajna služba.

Sumnjiv paket poslan demokratkinji na Floridi

Američki predsjednik Donald Trump obaviješten je o sumnjivim paketima i "tomu pristupamo vrlo ozbiljno", rekao je visoki dužnosnik Bijele kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavila su se izvješća i o drugim sumnjivim paketima. 

U državi Floridi sumnjiv paket  pronađen je blizu ureda Debbie Wasserman Schultz, bivše predsjednice nacionalnog odbora Demorakratke stranke, priopćila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin je ured evakuiran nakon prispješća pošiljke,izvijestilo je WFOR-TV u Miamiju, citirajući izjavu policije u Sunriseu.

Tajna služba, zajedno s policijom u New Yorku i Washingtonu, istražuje tko je poslao pakete koji su slični onome pronađenom u ponedjeljak u domu milijardera i filantropa Georgea Sorosa u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sorosova zaklada u utorak je povezala taj paket s "govorom mržnje" koja dominira u američkoj politici.

Osude iz Bijele kuće

"Ti činovi terora su vrijedni prezira i tko god stoji iza toga bit će pozvan na odgovornost...", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga se vodi i bit će poduzete "sve odgovarajuće akcije kako bi se zaštitili svi koje ugrožavaju te kukavice", rekla je.

Predsjednička savjetnica Ivanka Trump snažno je osudila te pokušaje napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema izgovora - Amerika je bolja od ovoga", napisala je ona na Twitteru.

Trump poručio da političkom nasilju" nema mjesta u SAD-u

Predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump pozvao je u srijedu na jedinstvo nakon otkrivanja sumnjivih paketa naslovljenih na Hillary Clinton i Baracka Obamu, ocijenivši da "političkom nasilju" nema mjesta u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovakvim trenutcima moramo se ujediniti", rekao je Trump u Bijeloj kući.

"Činima i prijetnjama političkog nasilja, kakvi god bili, nema mjesta u SAD-u", dodao je američki predsjednik koji je u kampanji posezao za veoma agresivnom retorikom prema svojim političkim suparnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako smo ljutiti", dodao je i obećao da će "do kraja rasvijetliti" taj slučaj.

Američki predsjednik koji nije spomenuo svog prethodnika Baracka Obamu i svoju demokratsku protukandidatkinju na predsjedničkim izborima 2016. Hillary Clinton, istaknuo je da će saveznoj policiji u istrazi biti na raspolaganju sva potrebna sredstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva dama, Melania Trump osudila je "kukavičke napade". "Oštro osuđujem sve koji se odlučuju za nasilje", rekla je.

Desetak dana do izbora za američki kongres na polovici predsjedničkog mandata sumnjivi paketi za koje se vjeruje da sadrže eksplozivna sredstva dostavljeni su u srijedu u domove poznatih demokrata. Otkrivene su pošiljke upućene u domove bivših američkih predsjednika Billa Clintona i Baracka Obame, guvernera države New York Andrewa Cuoma, bivšeg direktora CIA-e Johna Brennana, kritičara predsjednika Donalda Trumpa, ureda Debbie Wasserman Schultz, bivše predsjednice nacionalnog odbora Demorakratke stranke te demokratske zastupnice Maxine Waters.  Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za poplavu prijetećih paketa od kojih je prvi stigao u ponedjeljak u dom milijardera i filantropa Georgea Sorosa u New Yorku. Soroseva zaklada paket je povezala s "govorom mržnje" koja dominira u američkoj politici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo