nitko nije ozlijeđen / Incident koji je uzrokovao paniku: istražitelji tvrde da napad na vojnike u Francuskoj nije teroristički

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Istražitelj je otkrio kako je uhićeni 25-godišnjak otprije poznat policiji zbog sitnih kriminalnih djela i vremena provedenog u zatvoru

29.3.2018.
20:41
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Incident u kojem je napadač u Francuskoj ukradenim automobilom nasrnuo na skupinu vojnika koji su džogirali pored vojne baze u podnožju Alpa nije povezan s terorizmom, otkrio je lokalni istražitelj. 

"Ovo dosta očito nije slučaj terorizma", istaknuo je istražitelj iz Grenoblea Jean-Yves Coquillat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo nikakvog spomena religije, niti je izgovoreno 'Allahu Akbar'", dodao je. 

Incident je uzrokovao paniku zbog napada pobornika Islamske države koji je prošlog petka na jugu Francuske ubio četvero ljudi. To je bio prvi napad militanata otkad je predsjednik Emmanuel Macron u studenom ukinuo izvanredno stanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik vojne baze smještene u području Isere rekao je da su vojnici rekli policiji da je vozač najprije prošao pored njih vrijeđajući ih na arapskom te se nakon toga vratio i pokušao ih srušiti. U incidentu nitko nije ozlijeđen.

"Desetak vojnika trčalo je ispred svojih baraka. Ciljao je skupinu u kojoj su bila četvorica vojnika, no ni jednog nije udario automobilom", rekao je vojni glasnogovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni je uhićen u ukradenom Peugeotu 2018 u Grenobleu, oko 15 kilometara sjeverno od Varces-Allieres-et-Risseta, gdje se incident dogodio.

Istražitelj je otkrio kako je uhićeni 25-godišnjak otprije poznat policiji zbog sitnih kriminalnih djela i vremena provedenog u zatvoru. Pronađen je pijan i onesviješten za volanom automobila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo