DJELO NEPOZNATOG POČINITELJA / Incident u susjedstvu: Zapaljena zastava Hrvata u BiH

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Braniteljske udruge iz Žepča izvijestile su da je zastava zapaljena. Novi incident je prijavljen policiji

6.7.2022.
20:27
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Nepoznati počinitelj zapalio je hrvatsku zastavu u bosanskohercegovačkom mjestu Jelahu kod Tešnja, koja se nalazi uz spomen obilježje poginulim pripadnicima Hrvatskoga vijeća obrane (HVO), što je drugi slučaj skrnavljenja u posljednjih mjesec i pol dana, koji je izazvao uznemirenost tamošnjih Hrvata.

Braniteljske udruge iz Žepča izvijestile su da je zastava zapaljena. Novi incident je prijavljen policiji. Zastava hrvatskog naroda nalazi se uz spomen obilježje poginulim braniteljima HVO-a koje je podignuto u mjesnom groblju u mjestu Jelahu kod Tešnja na sjeveru BiH. Druga zastava, ona Bosne i Hercegovine, koja se nalazi s druge strane spomenika, nedirnuta je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenik na katoličkom groblju u tom mjestu otkriven je krajem svibnja. Nedugo nakon toga oštećen je stijeg, te je otrgnuta zastava hrvatskog naroda.

Bošnjački radikal Miralem Merdić neposredno prije toga objavio je video u kojem navodi da treba ukloniti hrvatsku zastavu tvrdeći da je neustavna, a svoj "performans" nedaleko groblja objavio je na YouTubeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruge HVO-a je osudila incident ističući da izaziva uznemirenost tamošnjih Hrvata. Upozorili su na učestalost napada na hrvatska obilježja u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo