putovali u siriju / Interpol raspisao tjeralicu protiv 11 državljanina BiH zbog umiješanosti u terorizam

Image
Foto: AP Images

Džinić (43), podrijetlom iz Tešnja u središnjoj Bosni, pod istragom je zbog kaznenih djela organiziranja terorističke skupine

22.2.2017.
11:16
AP Images
VOYO logo

Interpol je, na zahtjev vlasti Bosne i Hercegovine, raspisao međunarodnu tjeralicu za državljaninom te zemlje Amirom Džinićem, za kojim se traga zbog povezanosti s teriorističkom organizacijom Islamska država (IS), prenijeli su u srijedu lokalni mediji ističući kako se on sada pridružio skupini od deset državljana BiH za kojima zbog istog razloga tragaju policije diljem svijeta.

Džinić (43), podrijetlom iz Tešnja u središnjoj Bosni, pod istragom je zbog kaznenih djela organiziranja terorističke skupine, financiranja terorističkih aktivnosti i terorizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima 'Dnevnog avaza' on je na popisu osoba za kojima je raspisana tzv. crvena tjeralica, nakon što je utvrđeno da je još 2013. godine otputovao u Siriju, a sa sobom je tamo poveo i suprugu te čak devetoro djece.

Jedan od njegovih sinova Almir u BiH se vratio 2016. godine i odmah je uhićen. Priznao je krivicu zbog sudjelovanja u terorističkim aktivnostima i pridruživanja paravojnim skupinama pa je temeljem tog priznanja osuđen na razmjerno blagu kaznu od godinu dana zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama kojima raspolažu sigurnosne agencije u BiH, Džinić te njegova supruga i ostala djeca i dalje su u Siriji.

Zbog kaznenih djela povezanih s terorizmom Interpol je, na zahtjev iz BiH, ranije raspisao tjeralice za Edinom Alijevim, Samidom Cicvarom, Naserom Arnautom, Ramom Grahovićem, Ibrom Čufurovićem, Edinom Pečenkovićem, Jasminom Keserovićem, Sulejmanom MešanovićemSenadom Kasupovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traga se i za Ahmedom Zuharijem koji, uz državljanstvo BiH, ima i ono Saudijske Arabije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo