KAZNU ĆE SLUŽITI U RH? / Interpol raspisao tjeralicu za odbjeglim bivšim pripadnikom HVO-a osuđenim za brutalno silovanje Srpkinje

Image

Đojić je proglašen krivim za silovanje zatočene Srpkinje na iznimno brutalan i ponižavajući način

8.1.2019.
17:43
VOYO logo

Interpol je na traženje pravosudnih tijela Bosne i Hercegovine raspisao tjeralicu za bivšim pripadnikom Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Jozom Đojićem, za kojega je u međuvremenu zatraženo da izrečenu kaznu od šest godina za silovanje jedne Srpkinje na početku rata u Odžaku izdržava u Hrvatskoj.

Kako je objavio portal Detektor koji prati procesuiranje ratnih zločina, tjeralica za Đojićem, koji ima državljanstva BiH i Hrvatske, raspisana je nakon što je se nije odazvao na izdržavanje šestogodišnje kazne zatvora za zločine počinjene u Odžaku. Žalbeno vijeće Suda BiH je u veljači prošle godine potvrdilo prvostupanjsku presudu Jozi Đojiću, bivšem pripadniku 102. brigade HVO-a, kojom je osuđen na šest godina zatvora za ratni zločin počinjen na području Odžaka u srpnju 1992. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đojić je proglašen krivim za silovanje zatočene Srpkinje na iznimno brutalan i ponižavajući način. U međuvremenu je ministarstvu pravosuđa BiH stigao zahtjev Suda BiH da Hrvatska preuzme izvršenja kazne zatvora za 59-godišnjeg Đojića.

BiH ima sklopljene sporazume s državama regije koji omogućava preuzimanje izvršenja kazni kod pravomoćno izrečenih presuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike