cilj im je raspršiti se po europi! / Interpol upozorio na njih: procurio popis pedeset boraca Islamske države koji su brodom stigli u hrvatsko susjedstvo

Image
Foto: AP

Vjeruje se da su putovali na manjim brodicama koje su potom ostavili na plaži

31.1.2018.
15:59
AP
VOYO logo

Interpol je objavio popis pedeset osoba za koje se smatra da su borci Islamske države i koji su nedavno ušli u Italiju brodom preko Mediterana. Kako za Guardian pišu Lorenzo Todo i Piero Messina, smatra da se da osumnjičeni džihadisti žele iz Italije zapravo stići u druge europske države.

Spomenuti popis vidjeli su novinari Guardiana, a 29. studenog Interpolovi službenici su ga proslijedili talijanskom ministarstvu unutarnjih poslova koje ga je potom proslijedilo obavještajnim službama diljem Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve osobe na listi su državljani Tunisa, a neke od njih talijanski policajci su identificirali nakon što su pristali u Italiju. U dokumentu se, kako navodi Guardian, nalaze njihova imena i datumi rođenja.

Službenik Interpola za Guardian je rekao da su Tunižani s najnovije liste stigli na otok Siciliju između srpnja i listopada 2017., a vjeruje se da su putovali na manjim brodicama koje su potom ostavili na plaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo