Napad u Kanadi / Introvert, internetski trol, ekstremni desničar...što znamo o osumnjičeniku za napad na džamiju u Quebecu?

Image
Foto: Alexandre Bissonnette Facebook

Osumnjičenik za pucnjavu u kanadskoj džamiji tijekom večernje molitve u nedjelju opisan je kao samotnjak i simpatizer ekstremne desnice

31.1.2017.
14:14
Alexandre Bissonnette Facebook
VOYO logo
Image
napad pojedinca? /

Napadač u džamiji u Quebecu optužen za teška ubojstva i pokušaje ubojstava

Image
napad pojedinca? /

Napadač u džamiji u Quebecu optužen za teška ubojstva i pokušaje ubojstava

Alexandra Bissonnetta sumnjiči se da je odgovoran za nedjeljni napad na džamiju u Quebecu u Kanadi, u kojemu je poginulo šest osoba. Bissonette dosada nije objasnio svoj čin, ali su zato lokalni mediji prikupili mnoštvo informacija o ovom 27-godišnjem mladiću.

Odrastao je u "dobroj obitelji" i uvijek je bio introvert

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alexandre Bissonnette živio je Québecu, u "dobroj četvrti", a kanadske novine Le Journal de Québec koje su intervjuirale njegove susjede prenose da su za njega svi rekli da je bio "dečko koji nije stvarao probleme" i koji je mogao "poslužiti za primjer".

Također ga opisuju kao introverta koji se nije odvajao od svog brata blizanca. Opisivali su ga i kao "samotnjaka", "nepopularnog dečka", "osobu bez prijatelja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je poznat internetski trol

Alexandre Bissonnette je provodio mnogo vremena na internetu, i bio je poznat po svojem kritiziranju, ilitiga "trolanju", objavio je kanadski La Presse. Najdraže mu je bilo trolati feminističke grupe, koje je zvao "feminacistkinjama", a volio se i okomiti na Facebook stranicu grupe "Dobrodošlica izbjeglicama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je simpatizer eskremno desničarskih ideja i grupacija

Bissonette je bio poznat i po svojim "proizraelskim","protrumpovskim", et "antiimigracijskim" stavovima, prenosi Le Journal de Québec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegovom su Facebooku uočeni linkovi na stranice francuske ekstremne desničarke Marine Le Pen, a i kad je odmah nakon napada nazvao policiju govorio im je o svojim vrijednostima "ekstremno desnog ultra-nacionalista i bijelog supremacista".

Nikada nije imao problema sa zakonom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije počinio nikakve ozbiljne prekršaje, ili barem nisu poznati policiji. Dosada je primio tek nekoliko prometnih kazni, za nenošenje pojasa u autu ili preveliku brzinu, piše Journal de Quebec.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo