uz podršku koalicije / Iračke trupe u velikoj ofenzivi na Falužu: osvojeni vitalni dijelovi ISIL-ovog uporišta

Iračke snage su uspjele zauzeti neka područja u južnom predgrađu te u sjevernoj i istočnoj periferiji Faludže, rekli su časnici

31.5.2016.
10:54
VOYO logo

Iračke elitne snage pokrenule su u ponedjeljak ofenzivu na grad Faludžu kako bi istjerale pripadnike ISIL-a iz tog džihadističkog uporišta samo 50 kilometara zapadno od Bagdada, objavili su zapovjednici operacije.

"Iračke snage ušle su u Faludžu uz zračnu podršku međunarodne koalicije i iračkog zrakoplovstva kao i podršku topništva i tenkova", kazao je general Abdelvahab al-Sadi, zapovjednik operacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Snage protuterorističke službe (CTS), policija pokrajine Al-Anbar i iračka vojska počele su ulaziti u Faludžu iz tri pravca oko 3 sata", naglasio je on. "Postoji otpor od strane IS-a", potvrdio je. Glasnogovornik CTS-a Sabah al-Noman kazao je za France presse: "Rano jutros napali smo Faludžu".

Kasnije tijekom dana trupe su osvojile južne dijelove Faludže, postigavši tako konkretne uspjehe u novoj fazi ofenzive pokrenutoj prije tjedan dana radi zauzimanja tog strateški važnog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto sjevernije su kurdske snage objavile da su postigle ključne ciljeve operacije pokrenute dan ranije i preuzele od džihadista devet sela istočno od Mosula, samoproglašene prijestolnice IS-a u Iraku.

Pod vodstvom najbolje istrenirane iračke borbene postrojbe, Elitne protuterostičke jedinice (CTS), vladine snage su prije zore ušle u Faludžu iz tri smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zoru smo krenuli u juriš na Faludžu", rekao je glasnogovornik CTS-a. "Iračke snage su ušle u grad uz zračnu potporu međunarodne koalicije predvođene SAD-om i uz iračko vojno zrakoplovstvo, topništvo i tenkove", rekao je zapovjednik te operacije general Abdelvahab al-Saadi.

Iračke snage su uspjele zauzeti neka područja u južnom predgrađu te u sjevernoj i istočnoj periferiji Faludže, rekli su časnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi grad koji je pao u ruke IS-a, Faludža je Mosul glavni cilj koji si je postavila međunarodna koalicija za borbu protiv ISIL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo