zbog rušenja dronova / Iranci ogorčeni nakon sankcija vrhovnom vođi: 'Ovo zatvara sva vrata razgovorima s SAD-om'

Image
Foto: AP Images

Vrhovni vođa odgovoran je za "neprijateljsko ponašanje režima", ustvrdio je Trump

25.6.2019.
7:51
AP Images
VOYO logo

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Abbas Mousavi u utorak ujutro je putem Twittera objavio kako je uvođenje sankcija iranskom vođi Aliju Hamneiju i ministru vanjskih poslova Mohammadu Javadu Zarifu zatvorilo put bilo kakvim diplomatskim razgovorima između Teherana i Washingtona. 

"Uvođenje besmislenih sankcija vrhovnom iranskom vođi i šefu iranske diplomacije znači zauvijek zatvoriti put diplomaciji. Trumpova očajna administracija uništava ustanovljene međunarodne mehanizme za održavanje mira i sigurnosti u svijetu", stoji u tvitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je potpisao izvršnu uredbu o novim sankcijama Iranu uperenih protiv vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija i drugih visokih dužnosnika kao odmazdu za rušenje američke bespilotne letjelice, no neke sankcije bile su planirane i prije incidenta. 

Vrhovni vođa odgovoran je za "neprijateljsko ponašanje režima", ustvrdio je Trump. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sankcije koje će se nametnuti kroz izvršnu uredbu će uskratiti pristup glavnim financijskim resursima iranskom vrhovnom vođi i njegovu uredu", rekao je Trump. 

Trump je poručio novinarima da su sankcije, usmjerene na iranskog vrhovnog vođu ajatolaha Alija Hamneija, odgovor na rušenje američkog drona prošlog tjedna. Teheran tvrdi da je letjelica povrijedila iranski zračni prostor, što Washington odbacuje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo