visok stupanj uzbune / ISIL prijeti napadima na turistička odredišta u Španjolskoj: britanska vlada izdala posebno upozorenje

Image
Foto: AP

Podsjetimo, prije par tjedana u španjolskom San Sebastianu je uhićen marokanski boksački trener, koji je osumnjičen da obavlja novačenje španjolskih esktremista

13.2.2017.
17:27
AP
VOYO logo

Teroristi ISIL-a navodno su direktno zaprijetili španjolskim turističkim odredištima, na kojima se ove turističke sezone očekuju milijuni britanskih turista. 

Prema izvješću britanske vlade koja je putem medija odaslala posebno upozorenje za nadolazeću turističku sezonu, na raznim kanalima društvenih mreža pronađena su upozorenja o napadima i to usred izraženih strahova kako teroristička skupina regrutira prevoditelje kako bi unovačila ekstremiste u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvješću se navodi kako je ISIL još prošle godine počeo s naporima da pronađe muslimanske ekstremiste koji govore španjolski, a njihove objave na španjolskom jeziku mnogostruko su se povećale na društvenim mrežama. 

Podsjetimo, prije par tjedana u španjolskom San Sebastianu je uhićen marokanski boksački trener, koji je osumnjičen da obavlja novačenje španjolskih boraca za skupinu ISIL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U britanskim se medijima još uvijek povlači stravičan slučaj iz Tunisa 2015. godine, kada je u napadu na lokalni muzej stradalo čak 30 britanskih turista, a ove prijetnje će zasigurno dodatno rasplamsati vatru. Naime, čak 15-ak od ukupno 65 milijuna turista koji na sezoni posjete Španjolsku je britanske nacionalnosti.

U siječnju 2016. godine, ISIL je objavio jezivi video u kojem je prijetio s početkom napada u Španjolskoj, poručivši tada kako će 'vratiti svoju zemlju od osvajača'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U španjolskoj je trenutno na snazi stupanj uzbune na razini 4, kao i u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo