nova videosnimka / ISIS novim pogubljenjima najavio nove napade: 'Zaboravit ćete 11. rujna i pariške napade'

Image
Foto: Screenshot

Džihadist koji govori francuski upozorava u videu kako možemo očekivati nešto zbog čega ćemo zaboraviti '11. rujna i pariške napade'

31.1.2016.
11:33
Screenshot
VOYO logo

Skupina Islamska država (IS) objavila je u subotu videosnimku pogubljenja na kojoj maskirani krvnik na francuskom prijeti 'nevjernicima' i spominje pariške napade.

Na snimci koja traje gotovo osam minuta, a objavila ju je IS-ova služba za medije pod nazivom Pokrajina Niniva, petorica muškaraca, među kojima i onaj koji govori francuski - ispaljuju metak u glavu petorici zatočenika u narančastim odijelima koje nazivaju 'špijunima'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet žrtava na snimci na arapskom jeziku iznose razloge svog zarobljavanja.

Džihadist koji govori francuski, kojemu ispod smeđe maske što ima samo otvore za oči, vire plavi uvojci, jedini je koji progovara. Odjeven je u maskirno odijelo, a ostali su u crnoj odjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da su IS-ovi neprijatelji 'u rasulu' i upozorava ih da mogu očekivati nešto zbog čega će zaboraviti '11. rujna i pariške napade'. U potonjima, za koje je odgovornost preuzeo IS, u studenome je poginulo 130 ljudi.

Frankofonski džihadist usto spominje Španjolsku i Portugal, te izrijekom spominje Toledo i Cordobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego petorica krvnika pogube žrtve na nepoznatom mjestu među ruševinama, džihadist koji govori francuski osvrnuo se i na zračne napade na IS u Siriji i u Iraku koji nailaze na 'štit što ga je podigao kalifat'.

IS je u lipnju 2014. uspostavio 'kalifat' na dijelu teritorija koji su zauzeli u Siriji i u Iraku, gdje su nametnuli svoje zakone i pogubili velik broj ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo