američki obavještajac upozorio / ISIS rasporedio skupine po najvećim europskim zemljama: najviše spavača u Velikoj Britaniji

Image
Foto: Ilustracija/AP

Velika Britanija, Njemačka i Italija glavne su mete ISIL-a, rekao je šef američkih obavještajnih službi, što su rekli i iz same terorističke organizacije. Ponovio je da je nužna suradnja i dijeljenje informacija

27.4.2016.
13:19
Ilustracija/AP
VOYO logo

Islamska država aktivno raspoređuje terorističke skupine po Velikoj Britaniji i ostalim europskim državama, rekao je šef američkih obavještajnih službi.

Dodao je da su skupine nastale od strane "fanatika", čiji način življenja bi volio vidjeti između europskih zemalja u kojima se nalaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je da su terorističke grupe u jednu ruku koristile i izbjegličku krizu za svoje seobe, a iskoristili su svoje militantske tehnološke vještine, na primjer, unaprijeđeno dekodiranje, koje si mogu priuštiti samo sigurnosne agencije.

Naglasio je kako osim u Velikoj Britaniji, postoji velik broj spavača u Njemačkoj i Italiji, gdje postoje tajne ćelije IS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skupine slične onima koje su izvele napad na Pariz i Bruxelles postoje u tim zemljama, a novi dokazi koji pokazuju da planiraju napade zabrinjavaju i nas i naše europske kolege", rekao je Clapper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je da je nužna suradnja i dijeljenje informacija između europskih obavještajnih službi. 

Spomenute tri zemlje su upravo one koje je IS naveo kao buduće mete iako je nemoguće znati koja im je iduća meta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teroristička organizacija oduvijek ističe kako napada zemlje koje sudjeluju u napadima na njezine borce u Siriji ili Iraku. U izboru ključnu ulogu imaju spavači koji su spremni za akciju. Najviše registriranih džihadista nalazi se u Francuskoj, koju slijede Velika Britanija, Njemačka pa Belgija.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo