potresne sudbine / ISIS u problemima: regrutiraju žene u bombaše samoubojice jer im ponestaje djece

Image
Foto: Screenshot

Aktivisti za ljudska prava tvrde kako džihadisti pretvaraju žene u smrtonosna oružja. Jednoj Egipćanki ponudili su veliku svotu novca i obećanje da će moći vidjeti svoga supruga u nebu ako postane bombaš samoubojica

28.10.2015.
10:43
Screenshot
VOYO logo

Brutalna džihadistička skupina ISIS postaje sve očajnija zbog manjka bombaša samoubojica, te su sada počeli regrutirati žene u Siriji.

Aktivisti za ljudska prava tvrde kako džihadisti pretvaraju žene u smrtonosna oružja. 
Jednoj Egipćanki ponudili su veliku svotu novca i obećanje da će moći vidjeti svoga supruga u nebu ako postane bombaš samoubojica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje se kako nova skupina žena samoubojica nastaje jer su one manje sumnjive, a tako i same akcije postaju efikasnije.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju da će ISIS-ove mladenke iz stranih zemalja ipak biti pošteđene ovakve sudbine jer je ženska al-Khansaa brigada jedan od temelja ISIS-ove propagande.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga džihadisti vrbuju Arapkinje, a žena po imenu Farah tvrdi da ju je pripadnica ISIS-a pitala da se uključi u borbu za Raqqu jer je to "dužnost prema gradu".

Rekli su joj i da će se Islamska država pobrinuti za njezinu obitelj nakon njene smrti te da će prije smrti dobiti mnogo novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo