Objavili snimku / Islamska država zaprijetila Erdoganu: 'Hej, arogantni tiranine Turske, nemoj misliti da su mačevi...'

Image
Foto: AP Images

U videu je govorio militant IS-a na turskome, okružen dvojicom muškaraca koji drže automatske puške

11.7.2019.
13:47
AP Images
VOYO logo

Teroristička organizacija Islamska država zaprijetila je turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu u video snimci objavljenoj u srijedu navečer koju je uputila navodna podružnica IS-a u Turskoj. 

"Hej, Erdogane, arogantni tiranine Turske, nemoj misliti da su mačevi vojnika kalifata daleko od tebe", rekao je militant IS-a na turskome, okružen dvojicom muškaraca koji drže automatske puške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekrivenih lica, militanti su se obvezali na odanost vođi IS-a Abu Bakr al Bagdadiju u videu koji prikazuje zastavu IS-a i raketni bacač u pozadini.

"Znaj da ti stajanje pored redova križara neće pomoći protiv vojnika kalifata", poručuje militant Erdoganu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video je objavljen manje od tri mjeseca nakon što se al Bagdadi pojavio u videu držeći mapu s imenom  "Vilajet Turska" (pokrajina Turska na arapskom). Mapa je naznačivala u to vrijeme kako se očekuje da IS izvede napade i proširi operacije u Turskoj.

Zadnji veliki napad IS-a u Turskoj bio je na Novu godinu 2017. u istanbulskome noćnom klubu, u kojemu je ubijeno 39 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turske vlasti su u racijama u lipnju uhvatile 20 osumnjičenih militanata IS-a, koji su navodno planirali skorašnje terorističke napade, objavila je državna novinska agencija Anadolija.

Skupina će se "nastaviti boriti dok vjera Alahova ne zavlada svijetom", zaključio je muškarac u videu omalovažavajući američke operacije protiv ekstremističke mreže u Siriji i Iraku.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo