Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
šokantna priča

Ispovijest radnika mesne industrije u Srbiji: Evo zašto više ne jedem mesne prerađevine

Prvo što vas dogodi kada krenete s radom tako je taj neugodan miris svuda oko vas. On je toliko jak, širi se oko cijele tvornice i ne možete pobjeći od njega, rekao je

Image
RTL Vijesti/ 19.6.2021. u 8:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U mnogim tvornicama za proizvodnju suhomesnatih proizvoda, način pripreme i sastojci koji se koriste zaštićeni su kao poslovna tajna. Ipak, nakon što prestanu s radom u ovakvim industrijama, zaposlenici često otkrivaju od čega se prave proizvodi koje kupujemo u dućanima, šta ustvari jedemo i zbog čega mjesecima nisu jeli meso, piše mondo.rs.

Radnik M.Č. dvije je godine radio u jednoj od najvećih tvrtki za preradu mesa i suhomesnatih proizvoda u Srbiji.

"Prvo što vas dogodi  kada krenete s radom tako je taj neugodan miris svuda oko vas. On je toliko jak, širi se oko cijele tvornice i ne možete pobjeći od njega. To je miris ustajalog mesa, iznutrica, otpadaka. Osim toga krv je svuda oko vas. Ja inače nemam problem sa tim, ali kada svaki dan provodite u takvom okruženju", ispričao je M.Č.

Također je otkrio kako je gledao pripremu hrane: "Kažu mesni proizvodi, a to veze sa mesom nema. To su velike količine ostataka od životinja, najčešće svinja, kojih ima u ogromnim količinama u različitim posudama. Sve se to sruči na gomilu, ulijeva se smjesa u boji, zatim se dodaju ogromne količine praška, arome, konzervansa, pa opet dodatnih boja, kao da smo neki kemičari", objašnjava M.Č.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
zdravlje prije svega

Svježe, pečeno, piletina, svinjetina... Evo koliko dugo meso smijete čuvati u zamrzivaču

Image
zdravlje prije svega

Svježe, pečeno, piletina, svinjetina... Evo koliko dugo meso smijete čuvati u zamrzivaču

"Dijelovi pileta se propuštaju kroz neke filtere i miješaju sa vodom. Zatim se ubacuju dodatci, kojih najviše ima za takozvane proizvode od pilećeg mesa. Tu ima svih dijelova pileta, ali mesa nema. Ako nešto ostane i ispadne sa strane, bilo da su iznutrice, papci, koža, nokti, crijeva, žile, mast, kosti, sve se to ponovo pokupi, stavlja u druge mašine i melje do neprepoznatljovsti. Ono što ispadne od toga, pakira se u paštete. To je zapravo otpad koji nastaje od mensog otpada", kaže radnik. 

"Ništa od tih proizvoda ne izgleda kao da je za jelo. Kada se sve to mehanički obradiizgleda lijepo, a zapravo je nevjerovatno da je uopšte jestivo", tvrdi M.Č.

Upravo se čita

Image
nakon teške bolesti

U 51. godini preminula poznata riječka novinarka i voditeljica Nikolina Deranja

"Inače nisam gadljiv, ali jedno je slušati, a sasvim drugo vidjeti sve to, zaista je uznemiravajuće. To su papci i kopita, rogovi, vimena, otpaci kože i potkožnog tkiva, iznutrice i meso u kojima su nađeni paraziti", tvrdi M.Č.

RTL Vijesti/ 19.6.2021. u 8:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
južna karolina

Čistačica ležala mrtva četiri dana u WC-u robne kuće. Njezina kolica stajala su ispred kabine

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba