pod pritiskom / Ivanka Trump dobila službenu poziciju i položaj u Bijeloj kući: 'Nadajmo se da se ne radi o izoliranom trenutku zdravog razuma'

Image

Ivanka Trump, kćer američkog predsjednika Donalda Trumpa dobit će službenu titulu i položaj unutar njegove administracije, objavila je Bijela kuća u priopćenju

30.3.2017.
12:13
VOYO logo

Ivanka Trump, kćer američkog predsjednika Donalda Trumpa dobit će službenu
titulu i položaj unutar njegove administracije, objavila je Bijela kuća u priopćenju, prenosi BBC.

Ivanka će imati neplaćenu poziciju "pomoćnice predsjednika". Do te je odluke Trump došao nakon što je bio izložen brojnim kritikama zbog toga što je Ivanka u Bijeloj kući dobila svoj ured i pravo na pristup povjerljivim informacijama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, njen muž Jared Kushner je već zaposlen kao viši savjetnik predsjednika.

U priopćenju je istaknuto kako su "zadovoljni što je Ivanka Trump prihvatila ovaj korak, u njenoj ulozi bez presedana - onoj prve kćeri". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši savjetnik predsjednika Baracka Obame za etiku, Norman Eisen, pohvalio je ovu odluku Beijele kuće. Razlog tomu je što je Ivanka sada biti podložna zakonima koji uređuju standarde transparentnosti i etike za zaposlenike savezne vlade, uključujući i zakone o sukobima interesa. 

"Za promjenu, u situaciji koja je bila katastrofa za etiku, Bijela kuća je došla k pameti. Nadajmo se da se nije radilo o izoliranom trenutku zdravog razuma", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo