nađeni na dvjema lokacijama / Iz masovne grobnice kod Gline ekshumirani posmrtni ostaci 56 osoba, uglavnom srpskih civila

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Na dvjema lokacijama pronađeni su posmrtni ostaci 56 osoba stradalih 1995. godine za vojno-redarstvene akcije Oluje, a nakon humane asanacije terena ukopane su uz mjesno groblje

8.12.2015.
21:36
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Nakon osam dana završila je ekshumacija iz masovne grobnice kod groblja u Gornjem Selištu, nedaleko od Gline, koju je organizirala Uprava za zatočene i nestale osobe Ministarstva branitelja, a ekshumirani su posmrtni ostaci 56 osoba, uglavnom srpske nacionalnosti.

Na dvjema lokacijama pronađeni su posmrtni ostaci 56 osoba stradalih 1995. godine za vojno-redarstvene akcije Oluje, a nakon humane asanacije terena ukopane su uz mjesno groblje, priopćilo je Ministarstvo branitelja. Radi identifikacije metodom DNA, uzeti su uzorci iz svih posmrtnih ostataka, nakon čega su vraćani u grobnicu do njihove identifikacije i pokopa u skladu sa željama članova obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dosad poznatim podacima, a očekuje se da će to potvrditi i postupak identifikacije, riječ je uglavnom o civilima srpske nacionalnosti. Zbog toga su na ekshumaciji bili nazočni i stručni promatrači Komisije Vlade Republike Srbije za nestale osobe te Međunarodne komisije za nestale osobe, stoji u priopćenju Ministarstva. 

Kako je priopćeno iz Ministarstva branitelja, poduzimanjem dosadašnjih aktivnosti u organizaciji Uprave za zatočene i nestale tog ministarstva, ekshumirani su posmrtni ostaci 1081 osobe stradale 1995. godine, od kojih su identificirani posmrtni ostaci 681 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno dosad su ekshumirani posmrtni ostaci 5056 žrtava od kojih je identificirano njih 4090.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo