ODGOVORILI VULINU / Iz Ministarstva poručili: 'Vulin je bio dio politike zločinačkog režima Miloševića'

Image
Foto: Slavko Midzor/B.P./Boris Scitar/PIXSELL

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova oglasili su se nakon izjave srbijanskog ministra unutarnjih poslova da su 'Srbi predvodili Hrvate na pravu stranu povijesti'

6.6.2022.
20:43
Slavko Midzor/B.P./Boris Scitar/PIXSELL
VOYO logo

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP) pristigao je odgovor srbijanskom ministru unutarnjih poslova Aleksandru Vulinu koji je, u svom odgovoru premijeru Andreju Plenkoviću, rekao da su "Srbi predvodili Hrvate na pravu stranu povijesti".

Odgovor MVEP-a prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnje izjave iz Republike Srbije još jednom pokazuje iznimno nesnalaženje kako u interpretaciji najvažnijih trenutnih globalnih događanja, tako i u interpretaciji povijesnih događaja 20. stoljeća.

Gledajući trideset godina unatrag i sadašnje političko vodstvo, jasna je pozicija Srbije vezana uz agresiju Rusije na Ukrajinu te zašto je to za Srbiju "prava strana povijesti". Ovo što danas gledamo u Ukrajini jest ono što je Srbija pod vodstvom političkog režima Slobodana Miloševića neuspješno pokušala provesti u prvoj polovini 1990-ih agresijom na Republiku Hrvatsku i Republiku Bosnu i Hercegovinu. A u tome su ih, podsjećamo, zaustavile hrvatske vojne snage pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODGOVORIO PLENKOVIĆU /

Vulin poručio: 'Ako postoji narod koji je Hrvate predvodio na pravu stranu povijesti, to je srpski narod'

Image
ODGOVORIO PLENKOVIĆU /

Vulin poručio: 'Ako postoji narod koji je Hrvate predvodio na pravu stranu povijesti, to je srpski narod'

Osim toga, kao i još uvijek brojni djelatni političari u Srbiji, i ministar Vulin je politički bio dijelom politike zločinačkog režima Slobodana Miloševića, koji je za sobom ostavio brojne nevine žrtve i brojna razaranja diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova. I ta velikosrpska politika je kao takva osuđena u brojnim presudama relevantnih međunarodnih sudova, ali ministar Vulin još uvijek izgleda smatra kako je i tada Srbija zapravo bila na “pravoj strani povijesti”.

Naposljetku, poznato je da je Srbija danas kandidatkinja za članstvo u Europskoj uniji, koja kao politički i gospodarski savez država ima svoje vrijednosti. No, temeljna vrijednost naše europske obitelji je vladavina prava, koja također uključuje i poštivanje međunarodnog poretka. Istog onog međunarodnog poretka koji je narušen agresijom Rusije na suverenu i neovisnu Ukrajinu. Stoga pozivamo još jednom Srbiju da što prije prema pitanju agresije na Ukrajinu, uskladi svoju politiku sa zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom EU i tako se uistinu svrsta na pravu stranu povijesti", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo