Tko je to mogao predvidjeti? / Iz pogreba u korona party: Skoro cijelo vodstvo Srpske pravoslavne crkve je umrlo ili umire od korone

Vjerovali su da korona ne dira božje ljude

25.11.2020.
7:38
VOYO logo

A kako se s koronom nose braća Srbi? S vjerom, s velikom vjerom se nose s koronom i to tako da je skoro cijelo vodstvo Srpske pravoslavne crkve umrlo ili umire od korone jer vjerovali su da korona ne dira božje ljude čak i kad se oni diraju s koronom. U vječna lovišta korona je tako ispratila i vrhovnog poglavara Irineja i još trojicu srpskih vladika a na putu da se s njima sretne je i četvrti.

Pomor je počeo na pogrebu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je umro od korone. Oko mrtvog tijela zaraženog Amfilohija natiskavalo se tisuće ljudi, a mnogi su ga ljubili u čelo i križ na prsima dok je ležao otkriven na odru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima oko Amfilohija se natiskavao i vrhovni vođa Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej koji se onda logično i sam zarazio te je ubrzo završio u bolnici i prije nekoliko dana također umro na respiratoru.

Image
15 dana teške borbe /

Od koronavirusa preminuo patrijarh Irinej - bio je na korona sprovodu u Podgorici

Image
15 dana teške borbe /

Od koronavirusa preminuo patrijarh Irinej - bio je na korona sprovodu u Podgorici

Ali i njegov pogreb se pretvorio u korona party. Premda su vlasti ovaj put zabranile da se mrtvo tijelo ljubi i dira i Irinej je ležao otkriven na odru u masi tisuća vjernika pa mnogi opet nisu odoljeli da ga ljube i diraju, ali evo taj lijepi običaj ljubljenja mrtvih tijela izgleda da nije uvijek najzdraviji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je u nedjelju umro episkop raško-prizrenski Artemije a istog dana zbog korone je hospitaliziran i episkop kruševački David. Još u prvom valu epidemije korona je odnijela episkopa valjevskog Milutina.

Desetkovano vodstvo Srpske pravoslavne crkve u iduća tri mjeseca mora sad izabrati novog poglavara a jedan od najozbiljnjih kandidata je i naš čovjek mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić, koji koronu doživljava malo drugačije od svojih kolega iz Srbije pa je tako uoči sprovoda patrijarha Irineja pozvao vjernike na oprez i distancu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, crkva apelira na sve vjernike i sve ljude dobre volje da se u potpunosti pridržavaju epidem mjera i savjeta struke jer svaka riječ je suvišna da bi nas uvjerila kako je situacija zaista alarmantna", poručio je Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo